NIEUWSApple

Geruchten over iPod met wifi

Redactie HiFi.nl | 17 april 2007 | Apple

(gezien op het Internet)

Volgens de website DigiTimes heeft Apple plannen om in de tweede helft van 2007 iPods met Wi-fi op de markt te brengen. Muziek zou daardoor draadloos van pc naar de iPod verstuurd kunnen worden.

DigiTimes baseert zich op bronnen in Taiwan, waar de leveranciers zitten van iPod-fabrikant Apple. De Wi-fi modules komen van Universal Scientific Industrial (USA) en het apparaat zal volgens DigiTimes worden geassembleerd door Foxconn. De productie zou deze maand al beginnen.

Pr-verantwoordelijke van Apple Belux, Steven Van Den Eynde wil geen commentaar kwijt en houdt het op: “Voorlopig situeren wij dit bericht als een gerucht.”

Kennelijk is Apple onder druk gezet omdat ook Samsung en Sony plannen hebben om Mp3 spelers met Wi-fi connectie op de markt te brengen. Microsoft`s Zune had al Wi-fi aan boord, en ook Creative en SanDisk hebben zich al op deze markt gestort. Wi-fi begint voor de consumentenelektronicabranche in het algemeen een belangrijke technologie te worden.

Apple moet bovendien een voorsprong zien te houden op zijn rivalen. Het bedrijf verkocht onlangs zijn 100 miljoenste iPod en heeft tot nu toe nog weinig concurrentie te vrezen. Zelfs Microsoft`s Zune is tot nu toe nog niet het verwachte succes geworden. De spelers zou tussen december en februari in de Verenigde Staten marktaandeel hebben verloren.

De meeste fabrikanten concentreren zich liever op randapparatuur voor de iPod. Zo heeft Philips aangekondigd dat het Digital Lifestyle Outfitters zal overnemen, dat al sinds 2001 iPod accessoires levert. Het bedrijf had in 2006 een omzet van 100 miljoen dollar.

 


EDITORS' CHOICE