NIEUWS

Memorex 15 Gb HD DVD schijfjes

Redactie HiFi.nl | 10 april 2007

(ingezonden mededeling)

Memorex 15 Gb HD DVD schijfjes: hoge definitie DVD´s maken haarscherpe opnamen mogelijk 

Schiphol-Rijk, april 2007 - Hoge definitie televisie is bezig huishoudens in Europa te veroveren. Net zoals de DVD de traditionele wereld van de VHS-tapes op zijn grondvesten deed schudden, heeft de nieuwe hoge definitie media een nooit eerder geëvenaarde kwaliteit: kristalheldere en scherpe afbeeldingen. De nieuwe Memorex schijfjes kunnen gelezen en gebrand worden in nieuwe interne en externe HD DVD spelers.

Drie keer zoveel capaciteit
Memorex 15 gigabyte HD DVD´s zijn ideaal voor het opnemen van televisieprogramma´s en sportevenementen in kristal heldere afbeeldingen met een hoge definitie. De HD DVD´s hebben een opslagcapaciteit die drie keer zo hoog is als standaard DVD´s en snellere verwerking van data. Om deze redenen zijn de schijfjes uitermate geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden digitale data.
 
Dubbel gelaagd
Memorex zal  tevens herschrijfbare enkellaagse HD DVD´s van 15 gigabyte en dubbellaagse HD DVD´s met een capaciteit van 30 gigabyte per schijfje introduceren. Schijfjes met Blu-ray technology: Blu-ray BD-R en Blu-ray BD-RE, beiden met een capaciteit van 25 gigabyte behoren reeds tot het Memorex-assortiment.
 
Kenmerken
-          Te gebruiken voor hoge definitie opnamen
-          Drie keer zoveel opslagcapaciteit als een standaard enkellaagse DVD
-          Alleen te gebruiken in HD DVD-spelers
-          Gebruik blauwviolette lasertechnologie
-          Opslagcapaciteit 15 gigabyte
-          Eenmalig beschrijfbaar
-          Enkelvoudige brandsnelheid
 
Prijs en beschikbaarheid
De 15 GB HD DVD´s zijn verkrijgbaar voor € 14,99 per stuk, inclusief BTW.

 


EDITORS' CHOICE