Stockfisch: Bass Face Swing Trio

(ingezonden mededeling)

Nieuwe Stockfisch LP: The Bassface Swing Trio Plays Gerschwin

Een direct gesneden plaat is nog altijd de grootste uitdaging voor de serieuze, audiofiele vinylproducent. Het onvermijdelijke kwaliteitsverlies wordt zo beperkt tot het absolute minimum.

Maar Günther Pauler van Stockfisch Records wilde in zijn nieuwe project nog een paar stappen verder gaan. Het vinyltraject moest van begin tot eind puur analoog zijn. Aan de opnamezijde werd ondermeer een zelf ontwikkelde buizenmicrofoon (zonder trafo) met het legendarische Neumann M7-element ingezet. En na de analoge mentafel kwam het signaal -nog steeds onvervalst analoog- aan bij de Neumann VMS 80 DMM snijbeitelmachine, de wereldreferentie! Onderweg is het signaal tweemaal afgetakt en omgezet naar DSD en PCM (in 28 bit resolutie), om daarvan een hybride SACD master te kunnen maken. De PCM-laag werd uiteindelijk in de door het `Red Book` vereiste 16 bit, 44,1 kiloHertz beschreven. Deze puristische opzet biedt de unieke mogelijkheid om de drie media; LP, SACD en CD in hun zuiverste vorm eerlijk te kunnen vergelijken.

De muziek wordt verzorgd door het Bassface Swing Trio die tijdloze muziek van Gerschwin vertolken -talentvol en met groot enthousiasme. Ze hebben alle stukken tweemaal ingespeeld en zelf de beste `takes` gekozen. De LP is een superieure Pallas persing, zoals we gewend zijn van Stockfisch. De hoes wordt aan de voorzijde gesierd door een zeer gedetailleerde foto van de Neumann snijmachine. Binnenin zit de SACD met daaronder het nummer van uw exemplaar en de handtekening van de maker.

Limited Edition? Wat heet! We kunnen maar een handjevol liefhebbers gelukkig maken, kijk dus gauw op High Fidelity Discs.

Voor meer informatie over Stockfisch Records:
Synfonique: 0529-451616.


EDITORS' CHOICE