NIEUWS

Nieuw: Airmix Treatment

Redactie HiFi.nl | 27 maart 2007

Door de opkomst en de groei van wireless hifi systemen voor high end weergave blijkt steeds meer dat de ons omringende lucht een beperkende factor is geworden vanwege de veelheid aan signalen die zich in de ether bevinden.

Variërend van radiosignalen, via stoorvelden uitgezonden door stroomkabels, via Gsm toepassingen tot aan babyfoons en magnetrons. Inmiddels is Wi-Fi techniek in een stadium gekomen dat chipsets ruim beschikbaar zijn die lossless MPEG compressie kunnen toepassen. Grote spelers in de markt zoeken nu naar toepassingen waarbij muziekservers als bron dienen, digitale versterkers de regelfunctie vervullen binnen handbereik en klasse-D versterkers in luidsprekers geplaatst zijn. Waardoor signaaloverdracht wireless kan plaatsvinden van server naar regelversterker en van regelversterker naar luidspreker. De enige bedrading in huis wordt gevormd door stroomkabels.

In een poging de signaaloverdracht van antenne naar lucht en vice versa te optimaliseren heeft Transwave Technology (een onderneming van Airmix Treatment Inc. uit Fort Lauderdale USA) een spray ontwikkeld die antennes behandelt en transmissie optimaliseert. Transwave Antenna spray hoeft slecht één maal per maand op zowel de zendende als de ontvangende antennes te worden aangebracht. Naast een hogere doorvoersnelheid van het gedigitaliseerde signaal en meetbare vermindering van jitter voorkomt Transwave Antenna spray corrosie op de antenne en vermindert afzetting van aanslag door luchtvervuiling. De verbetering in signaaloverdracht en vermindering van jitter is direct hoorbaar. Het verhinderen van corrosie voorkomt dat in de loop der jaren de weergave kwaliteit langzaam omgemerkt terugloopt.

Vanuit de Airmix Treatment Inc. ervaring is bovendien een luchtbehandelaar ontstaan die gedurende drie uur de lucht in de luisterruimte effectief ontdoet van statische elektriciteit, ionisatie verschijnselen en aromatische vervuiling. Het product dat de naam Transwave Air Improver draagt wordt geleverd in drijfgasvrije verstuivers van 500 ml. Door Transwave wordt aangeraden ongeveer 15 minuten voor te gaan luisteren Air Improver gelijkmatig in kleine hoeveelheden te verstuiven in de luisterruimte en daarna ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten te houden.

Beide producten zijn non-toxic en veilig voor kinderen. Uit metingen en onderzoek met proefpersonen blijkt dat de behandelde lucht niet alleen de geluidskwaliteit ten goede komt in de luisterruimte, maar ook allergische verschijnselen sterk reduceert. Zowel Transwave Antenna Spray als Transwave Air Improver komen per 1 april beschikbaar in de detailhandel. De prijs zal 25 euro per spuitbus van 500ml gaan bedragen. Inmiddels zijn beide producten vooruitlopend op de officiële introductie aan een aantal audio journalisten uitgereikt, om in eigen omgeving te ontdekken wat Transwave Technology op het gebied van Wi-Fi verbetering te bieden heeft.

Speciale aktie:
High Fidelity Discs heeft speciaal voor u een initiele order geplaatst van 50 stuks Transwave Air Improver. Deze kunnen we u bij voorinschrijving aanbieden voor de eenmalige prijs van 19,95 euro. Ben er snel bij, want op=op! Klik hier om te reserveren.


EDITORS' CHOICE