NIEUWST+A

T+A VSP 1250 videoprocessor

Redactie HiFi.nl | 24 maart 2007 | T+A

(ingezonden mededeling)

High resolution beamers, plasmaschermen en LCD panelen veroveren stormenderhand de huiskamers. De maximale beeldscherpte van PAL dvd’s is inmiddels door de beeldschermen ingehaald.

Daar waar high end audioliefhebbers hun homecinema naar volle tevredenheid hebben ingericht met hoogwaardige apparatuur en luidsprekers, maar noodzakelijkerwijs genoegen moeten nemen met een standaard videokwaliteit, komen zij nu ook volledig aan hun trekken met de uiterst moderne en veelzijdige VSP 1250 R, de nieuwe videoprocessor en HDMI switcher uit de R-serie van T+A.

Dankzij beamers en LCD- en plasmaschermen, die met een veel hogere resolutie werken dan de standaard glazen beeldbuis, is het zinvol geworden het bronmateriaal in een hogere dan de standaard PAL resolutie te bekijken.  Normaal gesproken worden standaard PAL-videosignalen in allerlei vormen aangeboden aan de beeldweergaveapparatuur. Maar de vraag is, of deze nog vrij ruwe signalen het best kunnen worden behandeld ìn deze apparatuur of liever eerst worden voorbewerkt in een speciaal op dit doel toegesneden videoprocessor.  Het antwoord op deze vraag luidt voluit JA! als u de T+A VSP 1250 R beschouwt.
 
De VSP 1250 R is een videoprocessor annex HDMI switcher pur sang.  Er wordt een ultramoderne Analog Devices videochip toegepast met een maxibaal haalbare resolutie van 1920x1080 in progressive scan bij 60 Hz beeldfrequentie. De scalingfaciliteiten zijn groots. Elk videosignaal, hetzij analoog, hetzij digitaal kan worden opgeschaald naar maximaal 1080p. Er kan worden gekozen uit maximaal 22 verschillende resoluties en aspectratio’s, voor een optimale aanpassing aan het gebruikte beeldscherm.

Vier analoge videoingangen zijn er voor CVBS, Y/C, RGB uit scart en YUV. Daarbij kunnen beeld en geluid van vier HDMI-ingangen en één S/PDIF digitale audio ingang worden geschakeld. Het met het HDMI-signaal meegeleverde digitale audiosignaal komt beschikbaar aan een HDMI- en 6 S/PDIF uitgangen, waarvan één optische via Toslink. Voorts is er een DVI-D aansluiting voorhanden. Beide videouitgangen kunnen tegelijk gebruikt worden.

Uiteraard beschikt de VSP 1250 R over uitgebreide HDCP voorzieningen zodat elke bron zonder problemen kan worden bekeken. Van elke ingang zijn alle individuele beeldinstellingen aanpasbaar.
De gebruikte componenten zijn van de hoogste kwaliteit om tot een extreme weergaveprestatie te komen. De HDMI chassisdelen zijn voorzien van het T+A “HDMI Cable Fix” systeem, die ervoor zorgt dat de kabels niet uit de entrees kunnen vallen.

Er is een tweetal RS-232 poorten beschikbaar voor mogelijke toekomstige firmwareupdates en voor de synchrone aansturing van Metz beeldschermen. De VSP 1250 R is vanzelfsprekend stand alone in te zetten, en via de R-Link van T+A zijn allerlei functies in samenwerking met de audioapparatuur van T+A automatiseerbaar.

Voor zeer uitgebreide informatie over de VSP 1250R verwijzen wij u graag naar de website: www.taelektroakustik.de


Verkoopprijs:
T+A VSP 1250 (zwart en zilver):  3.850 euro
Chroom en speciale RAL kleur:  4.150 euro

MERK

EDITORS' CHOICE