NIEUWS

Derde band Sellaband in studio


Redactie HiFi.nl | 18 maart 2007

(ingezonden mededeling)

Muziekfans investeren meer dan $500,000 in onbekend talent
 
Amsterdam  - Na Nemesea (NL) en Cubworld (USA) is de Britse formatie Second Person er als derde groep in geslaagd om een bedrag van $50,000 binnen te halen via SellaBand. Dit bedrag, bijeengebracht door muziekliefhebbers, is het magische getal dat nodig is om samen met SellaBand een professionele CD op te mogen nemen.

"Wij gaan een fantastisch album opnemen", aldus een glunderende Mark Maclaine, woordvoerder/songwriter van Second Person. "Ongelooflijk wat SellaBand nu al heeft betekent voor onze carriére."
 
Het heuglijke moment voor Second Person valt samen met het moment dat er via SellaBand al $500,000 is ingezet op nieuwe muziek. Op www.sellaband.com gaan `unsigned artists` op zoek naar fans die bereid zijn om 10 dollar te investeren in een toekomstig album. Zodra een groep 5000 maal $10,- heeft verkocht, ofwel $50,000 is het niet langer mogelijk om geld in te zetten op deze groep. De band in kwestie mag dan de studio in en gaat met behulp van een ervaren produktieteam de studio in om een volwaardig album te maken. Alle deelnemende fans krijgen het album opgestuurd en delen bovendien in de opbrengsten van de muziek. Zodra de CD`s klaar zijn wordt bovendien een aantal van de songs weggegeven als gratis downloads via de eigen website van SellaBand.
 
Sinds de lancering van SellaBand, een Nederlands initiatief, hebben zich al bijna 2500 verschillende artiesten uit meer dan 75 landen ingeschreven. Drie van hen hebben dus inmiddels het vereiste budget in elkaar. De Nederlandse groep Nemesea is op dit moment een album aan het opnemen met producer Tony Platt (Iron Maiden, AC/DC, Motörhead) en engineer Ronald Prent (Rammstein, Kane, Lacuna Coil). De Amerikaanse singer/songwriter Cubworld doet hetzelfde in New York, ondersteund door Brooklyn Noise Productions, bekend van hun werk met Gwen Stefani, Blondie, Jill Scott.
 
Binnenkort brengt SellaBand haar tweede verzamel-CD uit. Hierop zullen 10 verschillende artiesten te horen zijn, die allemaal al goed op weg zijn richting $50,000. "Die CD zal een aardige dwarsdoorsnede te zien geven van de hoge kwaliteit die we op SellaBand te bieden hebben", aldus Johan Vosmeijer, algemeen directeur van SellaBand. Tevens werkt SellaBand aan een tweede live-concert. Pim Betist, bedenker van het SellaBand concept: "In januari hebben we een zogeheten showcase georganiseerd in een uitverkocht Paradiso. Nu gaan we dat nog een keer doen, maar dan in Londen. Ons concept ondervindt momenteel wereldwijde erkenning, dus de tijd is er rijp voor."

EDITORS' CHOICE