NIEUWSFinal Audio

Final: nieuwe distributeur


Redactie HiFi.nl | 12 maart 2007 | Final Audio

(ingezonden mededeling)

HON nieuwe distributeur Final Sound Solutions

Veghel, 27 februari 2007 - Final Sound Solutions, ontwikkelaar van een complete high definition luidsprekerlijn die niet alleen ultradun maar ook zeer elegant zijn, is per 1 februari jongstleden met Hakro Oosterberg Nijkerk (HON) in zee gegaan.

HON is een landelijk opererende distributeur van audio/video apparatuur, digitale camera`s, computeraccessoires, mobiele telefoons en kleine en grote elektrische huishoudelijke apparaten. Met 1.850 distributiepunten, waaronder zo’n 150 hifipunten, is HON de grootste distributeur van genoemde producten in Nederland.

Aldo van Diesen, verkoopleider HON: “De producten van Final Sound zijn een goede aanvulling op ons assortiment. We zijn er trots op om zo’n hoogstaand Nederlands technologisch product op te kunnen nemen.”
Final Sound kan door deze overstap gebruik maken van de uitgebreide distributiekanalen van de HON. Bovendien houden zij producten van Final Sound op voorraad, waardoor dealers profiteren van zeer snelle levertijden (24-uursservice). Door te werken met een duidelijk dealerbeleid met specifieke condities, waarmee tevens verkopen op Internet wordt tegengegaan, kunnen de verkooppunten van Final Sound rekenen op een bepaalde exclusiviteit en gebiedsbescherming.

Complete productlijn
In 2006 heeft Final Sound veel vooruitgang geboekt. Zo heeft dit bedrijf UL approval (veiligheidskeurmerk) op al haar speakers behaald en zijn de 300i speakers en S110 en S220 subwoofers geïntroduceerd. Final Sound heeft haar productenfamilie dus compleet. Voor fans van home entertainment zijn de fraaie 90i, 150i en 300i speakers uitermate geschikt. Met de reference line in de vorm van de 400i, 600i en 1000i kunnen echte muziekliefhebbers hun hart ophalen. De subwoofers passen perfect past bij de elektrostatische luidsprekers. Ze zijn snel èn houden de helderheid en neutraliteit van de luidsprekers bij, waardoor ze luisteraars een naadloze overgang tussen subwoofers en elektrostatische speakers geven. Bezitters van de luidsprekers van Final Sound hebben het voordeel van de ingebouwde high pass filter om een snel en homogeen klinkend full range systeem te bereiken. Mensen die echter geen luidsprekers van Final Sound hebben, zullen genieten van een neutrale en snelklinkende subwoofer met een zeer flexibele fase compensatie en een variabele bas equalizer.

Nu de familie compleet is, is het zaak om meer distributiepunten op te zetten. “We verwachten dat we met de HON met haar 25 binnendienstmedewerkers en 20 buitendienstmedewerkers een bredere distributielijn in ons thuisland kunnen opzetten. Uiteraard kunnen alle verkooppunten van Final Sound rekenen op goede verkoopondersteuning in de vorm van diverse brochures, advertenties, banners, compleet demodagen pakket en trainingsprogramma’s”, legt Debbie Nabuurs, Marketing/PR manager Europa uit.

Fraai display
Tijdens de HON Show te Hoevelaken op 8, 9, 10 en 15,16,17 januari jongstleden, werd de gehele familielijn van home entertainment en reference producten geïntroduceerd op een Final Sound display conform corporate identity. Onderstaande display kan in drie of vijf meter breed geleverd worden.

Voor meer informatie over de display of over de voorwaarden om Final Sound dealer te worden, kunt u contact opnemen met Rob Wierenga, sales manager Final Sound, bereikbaar via:
Telefoon: 06-46762414
e-mail: robwierenga@finalsound.com

EDITORS' CHOICE