NIEUWSHarmonix

Harmonix nieuws

Redactie HiFi.nl | 11 maart 2007 | Harmonix

(ingezonden mededeling)

In september 2006 kwam Harmonix met de mededeling dat de TU-66ZX Tuning Feet worden vervangen door de TU-666ZX. De reden hiervoor was dat de grondstof en fabricageprijzen dermate waren gestegen, dat een prijshandhaving niet meer mogelijk bleek.

Mr.Harmonix Kazuo Kiuchi vond prijsverhogingen zonder prestatieverhoging niet toelaatbaar.
Daarop werd in december j.l. een betere, maar duurdere TU-666ZX uitgebracht in een adequate prijs/kwaliteitsverhouding. De TU-666ZX werd tevens de vervanger geworden van de legendarische referentie TU-1000 `Signature`.

Importeur Daluso vond echter dat dit de exotische zweem rond Harmonix enorm zou vergroten. Daarom hebben ze meer betaalbare afgeleide producten voorgesteld, zoals die in de reeks van de RF-900, RF-909X en RF-999MT Spike Bases, ook om regelmatige vragen uit de markt te kunnen beantwoorden.

Hun lobby met andere collega-distributeurs had succes. In november werden ze al snel verrast met de mededeling over de aanstaande TU-600 en TU-606Z Tuning Feet. April 2007 bleek achteraf echter een meer dan haalbare target voor een marktintroductie.

Met de TU-600 en TU-606Z wordt Harmonix voor een grotere groep audiofielen toegankelijk. De toepassingen zijn legio: (voor-, eind- en HT-)versterkers, cd-spelers, D/A-converters, draaitafels, luidsprekers, powerplant en -conditioners.

Prijzen:
De prijzen zijn 599 euro (TU-600) en 820 euro (TU-606Z) per set van 4 tuning feet of resp. 450 euro en 615 euro per set van 3. Uiteindelijk bleek ook dat de TU-606Z prijstechnisch gezien de echte vervanger is van de TU-66ZX, maar dan met een betere kwaliteit.


Duur of veel geld?

Daluso zal nooit ontkennen dat Harmonix tuning accessoires niet goedkoop zijn, maar ze doen (volgens de importeur) hun werk voortreffelijk. Stap voor stap gaan audiosets veel beter klinken.

Verder blijft Daluso streven om de toegankelijkheid te vergroten, omdat Harmonix er zeker toe doet. Daluso zal daarom Huize Harmonix blijven aansporen om meer betaalbare tuning accessoires te ontwikkelen. Met de TU-600 en TU606Z is ieder geval een grote stap vooruitgemaakt.

De nieuwe accessoires zijn leverbaar vanaf 20 maart.
Verder kunnen alle Harmonix Tuning Accessoires vanaf 400 euro per set van 4 ook in de overeenkomstige prijzen per set van 3 worden geleverd.

Vraag geheel vrijblijvend voor informatie en/of demonstratie bij een van de Harmonix Dealers en beoordeel zelf wat Harmonix voor u kan betekenen.

Voor meer informatie: Benelux-importeur Daluso +31(0)611354725 of www.harmonix-tuning.nl

 


EDITORS' CHOICE