NIEUWSArcam

Nieuws van Arcam


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2007 | Arcam

(ingezonden mededeling)

Om de veelgeprezen kwaliteit van Arcam’s eerdere dvd-spelers aan een nog bredere doelgroep te kunnen aanbieden, introduceert de Engelse fabrikant de nieuwe DiVA DV135. Tegelijkertijd verschijnt in dezelfde serie de AVR 280 AV-receiver. Samen vormen ze een indrukwekkend en aantrekkelijk geprijsd duo – maar in combinatie met andere apparatuur zijn ze natuurlijk even effectief. Derde nieuweling is de Arcam Solo Movie 5.1, een compleet geïntegreerd muziek- en videosysteem waar u binnenkort meer over hoort.


DiVA DV135

De Diva DV135 biedt voor een groot deel dezelfde componenten als de duurdere DV137 en 139-spelers. De Zoran 888s processor zorgt samen met Arcam’s hoogwaardige circuits voor een beeldweergave die in deze klasse ongekend is. De interne scaler maakt het mogelijk om een beeld resolutie van 720p- 768p en 1080i aan te bieden via de HDMI verbinding.

Zoals u met het oog op Arcam’s dertigjarige audiohistorie kunt verwachten, is de klankkwaliteit van de DV135 ronduit verbluffend, ongeacht of er cd’s, dvd-audio of sacd’s gedraaid worden. Laatstgenoemde formaten hebben ook bijzonder veel baat bij de analoge ‘Always On’ stereouitgangen.

Naast z’n stijlvolle CR515 afstandsbediening beschikt de DV135 over een full duplex RS232 interface, zodat het toestel zich ook in complexere systemen thuisvoelt.


DiVA AVR280


Met de AVR280 AV-receiver bouwt Arcam voort op eerdere successen. Het toestel is in tal van opzichten afgeleid van bekende Arcam-ontwerpen als de FMJ AV9 en de DiVA AVR350.
 
De nieuwe receiver beschikt over een groot aantal audiofiele componenten en circuits. De weergave kwaliteit is zowel bij meerkanaals audio als twee kanaals stereo van bijzonder hoog niveau. De AVR280 heeft een uitgangs vermogen van 80 watt op al de zeven kanalen waardoor hij ook moeilijkere luidsprekers de baas is.

Verder beschikt de AVR280 over een interne HDMI switcher waarmee 2 HDMI ingangen naar 1 HDMI uitgang geschakelt kunnen worden. Een geheel onafhankelijke zone 2 audio/video uitgang te bedienen via een externe IR input completeren het geheel.

Klik hier voor meer informatie betreffende de nieuwe Arcam modellen.


Snel leverbaar
AVR280 (adviesprijs 2198 euro):  is reeds leverbaar
DV135 (adviesprijs1598 euro): medio Maart 2007
Solo Movie 5.1: reeds beperkt leverbaar.

EDITORS' CHOICE