NIEUWSAMR Audio

Introductie AMR Audio


Redactie HiFi.nl | 02 maart 2007 | AMR Audio

(ingezonden mededeling)

Op donderdag 15 maart a.s. wordt door King Audio, als eerste AMR-dealer, de officiële lancering van AMR georganiseerd. Dit zal plaatsvinden in de (design) interieurzaak `HOEFSLOOT WONEN`.

Perfectionisten

Na een succesvolle introductie op de VAD-show 2006 bleef AMR tijdens de CES 2007 ook niet onopgemerkt. Maar na lang wachten is AMR nu eindelijk leverbaar. Het zijn zeer bijzondere en doordachte producten met unieke ontwerpeigenschappen. Tevens bezitten de apparaten een haast niet te kloppen prijs/kwaliteitsverhouding. Het was dus even wachten vanwege een paar belangrijke upgrades die de ontwerpers alsnog wilde doorvoeren alvorens de eerste sets bij de distributeurs zouden worden afgeleverd. AMR mag nu al synoniem staan voor `Ultra-Fidelity` ontwerpbenaderingen, getuige de keuzes voor `klassieke` elementen en innovatieve technieken in hun eerste producten.

AMR CD-77 Reference Class CD-speler

De 39kg wegende dubbelwandige CD-speler heeft een zeer lichtverend opgehangen loopwerk. De D/A-conversie gebeurt via de legendarische Philips TDA1541A chipset. De speciaal ontworpen CPLD-rekenmodule zorgt voor een extreem lineaire werking van de TDA1541A. De versterking werkt puur klasse A met NOS-buizenversterking. 6 Buizen om precies te zijn.

De CD-77 herbergt een reeks innovatieve features zoals: OptiSignal®, OptiSample®, OptiClock-lock®, OptiReg®,  OptiDrive®, OptiBus®  en OptiValve® voor een optimale en constante werking. Een speciale USB-ingang maakt het mogelijk om digitale signalen van andere externe muziekbronnen via de CD-77 te converteren en versterken. Alles eenvoudig regelbaar via de RC-77 afstandsbediening. Via deze RC-77 kunnen zelfs diverse sampling modes worden gekozen.


AMR AM-77 Reference Class Dual-Mono 2x180 Watt Hybride Versterker

De 45kg wegende versterker werkt puur klasse A met NOS-buizen in de voortrap, in combinatie met een bipolaire eindversterking. Hierdoor reageert en klinkt de AM-77 als een Buizenversterker. 2x180 Watt in 4 en 8 Ohm. Daarbij heeft de AM-77 de innovatieve features:
OptiGain®, OptiLevel®, OptiOperations®, OptiProtect®, OptiCool®, OptiPower®, OptiMains®, OptiTrans®, OptiSeal®, OptiChassis® en OptiIsolate® die zorgen voor een optimale en constante werkcondities.

De AM-77 is vanuit een normale stereo functie eenvoudig te configureren naar mono-amping, bi-amping en hoogwaardige Home Theater toepassingen. In combinatie met een elektronische crossover of HT-processor en de interne elektronische volumeaanpassingen kunnen actieve luidsprekersystemen en de integratie van High End stereogeluid in Home Theater systemen gerealiseerd worden. Een zeer veelzijdige versterker dus.

Bijzonder Compleet

Alle AMR-componenten worden geleverd met een RC-77 afstandsbediening, een serieuze PC-77 powercord, IC-77 RCA/XLR-interconnects en ditto USB-kabel in stevige aluminium flight cases. De laatste upgrade omvat een verbeterde VAC power board in de AM-77 en CD-77, en een eigen ontwerp Master Clock voor de CD-77.

Met de toekomstige LS-77 Luidsprekers (incl. LS-kabels) en de PH-77 Phono Stage (incl.interconnects) zullen complete high end AMR-systemen kunnen worden aangeboden, variërend van de meest eenvoudig stereo-opzet tot (semi-professionele) multi-speaker en Home Theather high-end systemen. Veel mogelijkheden dus!

 

Prijzen:
De AM-77 en CD-77 worden aangeboden voor de aangename individuele prijs van € 6.400,- 

Overtuigd van hun bouwkwaliteit wordt er zelfs 5 jaar garantie verstrekt op deze apparaten.(6 maanden op de elektronenbuizen)

Showgegevens:
Het adres luidt:
Velperplein 11
6811 AG Arnhem.

Showtijden:
Donderdag 15 maart 2007
Vanaf 14.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom en er worden doorlopend demonstraties verzorgd.

EDITORS' CHOICE