NIEUWS

CES nieuws More Music

Redactie HiFi.nl | 08 februari 2007 |

(ingezonden mededeling)

Tijdens de CES 2007 zijn er weer vele primeurs getoond, waaronder de Siltech Octopus, de Audio Physic Avanti en de Finite Elemente Ceraball Universal.

Audio Physic

De nieuwe Avanti is nu leverbaar. De nieuw ontwikkelde drivers, waarbij met name de nieuwe tweeter opvalt, maken van de nieuwe Avanti een groots klinkende luidspreker.

Prijs:
Audio Physic Avanti: 10.000 euro per paar.

We willen degenen die het laatste kwaliteitspuntje op de i willen zetten nog even wijzen op de optionele WBT NextGen luidsprekerterminals die optioneel leverbaar zijn op de verschillende modellen. Meerprijs voor een stereopaar bedraagt €160.


Finite Elemente

De huidige Ceraball heeft een benijdenswaardige status: het is een alom aangeraden en vrijwel universeel accessoire met vele ‘Best Buys’, ‘Höchst Empfehlenswert’ etc. Maar na vier jaar hebben de perfectionisten van Finite nog ruimte voor verbetering gevonden: de nieuwe Ceraball Universal is flink gegroeid en kan met een hogere belasting overweg. Tel daar de hoogteverstelling en mogelijkheid voor schroeven bij op en de mannen van Finite kunnen waarschijnlijk weer in de rij voor de volgende serie prijzen en trofeeën.Prijs:
Ceraball Universal per set van 4: 180 euro.

Verkrijgbaar in zwart of zilver.


Siltech

Siltech heeft zichzelf overtroffen met de nieuwe Octopus 8 netstekkerdoos. Hoewel ‘doos’ hier de plank wel erg misslaat. De basis wordt uit een massief blok metaal gefreesd evenals de bovenplaat. Er worden 8 aparte super ‘High-Grade’ aansluitingen voor de apparatuur en een 16A high current aansluiting voor naar de muur toegepast.De interne bekabeling is volledig sterbedraad; elke aansluiting heeft een eigen fase en nul naar de centrale aansluiting. De interne bekabeling bestaat uit super hoogwaardig koper of voor het non-plus-ultra, uit puur G6 zilver/goud.

Prijs:
vanaf 1500 euro.

Hadden we de LS-68 al eens genoemd? Deze ‘instapper’ uit de Classic lijn brengt de instap in de volledige zilver/goud G5 lijn naar een heel aantrekkelijk prijspeil en overbrugt nu het gat tussen de New York uit de Mxt lijn enerzijds en de LS-88 in de Classic serie anderzijds.  Alle fraaie techniek en materialen uit de Classic serie maar dan voor ongeveer de helft van de prijs van de LS-88.


EDITORS' CHOICE