NIEUWS

Nieuwe Rega platenspelers


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2007 |

Nieuwe Rega platenspelers

Rega heeft haar assortiment platenspelers kort geleden uitgebreid met de P1 platenspeler. Een gunstig geprijsd instapmodel dat wordt geleverd inclusief element. Maar ook de bekende P2 platenspeler is na een verjongingskuur terug op de markt.

Platenspelers mogen zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen. In de markt tekent zich een voorzichtige ommezwaai terug naar goede stereoweergave af, en die brengt als vanzelfsprekend ook de behoefte aan "klassieke" stereobronnen weer tot leven.

P1

De nieuwe P1 is een goed uitgangspunt voor wie zijn of haar kennismaking met vinylweergave wil hernieuwen. Deze speler heeft een volledig nieuw ontworpen arm (de RB100), en is standaard voorzien van een voorgemonteerd Ortofon OM5e MM element. Er is een hoogwaardig lager toegepast, en het HDF plateau is zorgvuldig gestabiliseerd. Omdat het element al is voorgemonteerd zijn slechts enkele eenvoudige handelingen nodig om binnen de kortste keren van muziek te kunnen genieten.

P2

Voor de iets gevorderde platendraaier heeft Rega de P2 opnieuw op de markt gebracht, en hier en daar flink aangepast. Gebleven is de RB250 arm, maar die is nu optioneel uit te rusten met het Bias 2 element uit eigen huis. Ook hier dus de mogelijkheid om het element door de fabrikant te laten monteren.
Het HDF plateau is opnieuw ontworpen voor nog grotere stabiliteit, en ook in deze speler is een nieuw, hoogwaardig lager toegepast.

Prijzen:
Rega P1 inclusief element: 349 euro
Rega P2 exclusief element: 419 euro
Rega P2 met Bias 2 element: 549 euro

EDITORS' CHOICE