NIEUWS

HD films op Blu-ray populair

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2007

(Ingezonden mededeling)

Populariteit high-definition films op Blu-ray Disc neemt snel toe

In Amerika neemt de populariteit van Blu-ray Disc, de standaard voor high-definition video, snel toe. Sinds begin van het jaar zijn van alle verkochte high-definition films verreweg de meeste op het Blu-ray Disc format. Het onderzoeksbureau Nielsen Videoscan meldt dat van elke drie verkochte high-definition films er twee op het Blu-ray Disc format zijn.

Nielsen Videoscan berekende dat in de eerste week van januari jl. de verhouding tussen Blu-ray Disc en het andere high-definition format 100:47 bedroeg. In de tweede week van die maand was dat verschil al opgelopen tot 100:38. De Blu-ray Disc Association (BDA, www.blu-raydisc.com) voorspelde tijdens de grote consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas deze trend al. De BDA verwacht dat halverwege dit jaar het verschil zal oplopen tot driemaal zoveel verkochte Blu-ray Disc films dan het alternatieve format.

Ook in de Benelux is al een groot aantal titels op Blu-Ray Disc beschikbaar. Van klassiekers zoals Goodfellas, Usual Suspects en Lethal Weapon tot de meest recente films. Binnenkort komen bijvoorbeeld Casino Royal, Syriana, Ice Age 2, Déjà Vu en World Trade Center op Blu- Ray Disc uit. De volledige titellijst kunt u hier vinden (pdf file).


EDITORS' CHOICE