NIEUWSJM Reynaud

Nieuwe modellen JM Reynaud


Redactie HiFi.nl | 06 februari 2007 | JM Reynaud

Nieuwe modellen Jean-Marie Reynaud.
 
De Franse luidsprekerbouwer Jean-Marie Reynaud heeft twee nieuwe topmodellen aan zijn leveringspakket toegevoegd. Deze maken onder meer gebruik van een bijzondere ribbon tweeter.

Orfeo

De Orfeo is de kleinste van de twee. Het is een 2,5-weg systeem met een luidspreker voor het laag, een luidspreker voor het laag-mid, en de al genoemde ribbon tweeter.

Concorde Signature

De Concorde Signature is een 3,5-weg systeem. Hiervoor is de ook in de Orfeo gebruikte luidsprekerbezetting uitgebreid met een 5-inch Middentoner.

De ribbon tweeter heeft twee uiterst lichte membramen die daardoor zeer snel zijn. De frontplaat van deze tweeter heeft een lichte inwaartse hyperboolvorm, waardoor de directionele beperking die veel bandtweeters kenmerkt volgens de fabrikant nauwelijks aanwezig is. Bij zowel de Orfeo als de Concorde Signature is deze tweeter ondergebracht in een massief "hoofd" van gedraaid elsenhout.

De woofers en de middentoner hebben een gegoten chassis van Zamac, een zwaar en amorf hybride metaalprodukt, dat voor de nodige demping zorgt. De conussen zijn gemaakt van carbon- en kevlarvezels in een grafietcompound. Voor een diepe en onvervormde laagweergave wordt een getunede transmissielijn gebruikt.

De Concorde Signature zal op 10 en 11 maart 2007 tijdens de HiFi-Show Antwerpen te beluisteren zijn.

Prijzen:
JMR Orfeo:  5900 euro per paar
JMR Concorde Signature:  8400 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE