NIEUWSSharp

Sharp: productie LCD ook in Polen


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2007 | Sharp

(Ingezonden mededeling)

Sharp start met productie LCD-modules in Polen

Sharp Electronics is begin dit jaar gestart met de productie van LCD-panelen in de nieuwe fabriek “Sharp Manufacturing Poland” (SMPL )in het Poolse Torun. Om de sterk groeiende vraag naar LCD TV’s te kunnen voldoen bedraagt de aanvangscapaciteit 100.000 LCD-modules per maand.

De LCD TV pionier Sharp is begin januari gestart met de productie van LCDmodules in de nieuwe fabriek in het Poolse Torun (in de provincie Kujawsko-Pomorskie, gelegen in het noordelijke deel van centraal Polen). In het begin bedraagt de productiecapaciteit 100.000 LCD-modules per maand. Deze modules worden gebruikt voor LCD TV’s van het grotere formaat. De modules zijn onderdeel van de in Sharp Electrónica España S.A. (SEES) in Spanje en Loewe Opta GmbH in Duitsland, geproduceerde TV’s.

“Met de nieuwe LCD fabriek in Polen toont Sharp aan hoe belangrijk de Europese LCD TV markt is voor een onderneming”, aldus Hans Kleis CEO Sharp Electronics Europe. “Met de fabriek in Torun willen we enerzijds de grote vraag naar LCD TV’s binnen Europa beter beantwoorden en daarbij de Time to Market verkleinen. Anderzijds investeren we met deze nieuwe fabriek bewust in Oost Europa, want landen zoals Polen, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slowakije behoren tot de sterkst groeiende markten voor LCD TV binnen Europa en worden in de toekomst steeds belangrijker. Voor 2007 heeft Sharp een uitbreiding van de fabriek gepland zodat er complete LCD TV’s kunnen worden geproduceerd”, aldus Kleis.

De investering in de nieuwe fabriek bedraagt 44 miljoen Euro (ca. 6 miljard Yen) en biedt plaats aan 800 werknemers.

Naast de opening van een LCD fabriek in Polen, nam Sharp in augustus 2006 haar ultramoderne LCD fabriek, Kameyama Plant II, in gebruik. Dit is ’s werelds eerste LCD  fabriek van de 8e generatie. In deze fabriek worden ’s werelds grootste moederglasplaten geproduceerd. De moederglasplaat heeft een afmeting van 2.16 x 2.46 meter en hiervan kunnen acht 46-inch of zes 52-inch LCD TV’s geproduceerd worden. Deze worden vervolgens voor verdere fabricage o.a. naar Polen verzonden.

In januari is de capaciteit van de Kameyama Plant verdubbeld naar 30.000 moederplaten per maand. Daarmee komt Sharp tegemoet aan de stijgende vraag naar grote LCD TV’s.


EDITORS' CHOICE