NIEUWSPMC i-Series

PMC lanceert nieuwe luidspreker

Redactie HiFi.nl | 03 februari 2007 | PMC i-Series

PMC lanceert nieuwe luidspreker

Op de komende Bristol Show (23 t/m 25 februari) toont PMC haar nieuwe vloerstaande luidspreker, de EB1. Deze 3-weg luidspreker is een doorontwikkeling van één van de meest gebruikte referentiemonitoren voor gebruik in opnamestudio`s.

De Engelse luidsprekerfabrikant PMC heeft al jaren de filosofie dat hun huiskamerluidsprekers zeer goed kunnen worden ontwikkeld vanuit hun succesvolle studiomonitoren. Ook bij deze nieuwe EB1 3-weg luidspreker is dat pad bewandeld. In dit geval is de professionele IB1 monitor als uitgangspunt genomen.

Er is veel moeite gedaan om de fysieke verschijning van de nieuwe kasten slanker, en daardoor geschikter voor thuisgebruik te maken. Daarnaast moest de geluidskwaliteit ook nog eens beter worden. Hiervoor is een nieuw transmissielijnontwerp ontwikkeld onder de naam ATL™ (Advanced Transmission Line). Dit nieuwe ontwerp zorgt voor een zeer lage vervorming, gepaard aan een nog diepere en strakkere laagweergave. De door PMC zelf ontwikkelde 10-inch basluidspreker werkt als een zuiger, en bereikt in de nieuwe transmissielijn een laagweergave tot maar liefst 19 Hertz.

Door de smallere kast is de ruimtelijke afbeelding van het geluid nog beter geworden, en de hoogwaardige filters met geselecteerde en gematchte componenten resulteren in een zeer hoge belastbaarheid. De middentoner heeft een eigen behuizing, die zorgvuldig gedempt is met verschillende materialen. Hierdoor is met name het frequentiegebied waarin vocalen zich bevinden uiterst ongekleurd, aldus de fabrikant.

Om de EB1 in een hoogwaardige surroundopstelling te integreren adviseert de fabrikant om er de IB1 monitors en CB6 centermonitor bij te gebruiken, eventueel in combinatie met de SB100 subwoofer, die dezelfde unieke 10-inch woofer herbergt als de EB1.

De EB1 is naar verwachting in de loop van februari leverbaar.

Adviesprijs (onder voorbehoud):

PMC EB1 Cherry of Walnut: 5400 euro per stuk


EDITORS' CHOICE