NIEUWSPS Audio

PS Audio Trio versterkerlijn

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2007 | PS Audio

(Ingezonden mededeling)

PS Audio Trio versterkerlijn

De Trio lijn bestaat uit drie high-end, low cost audio producten van PS Audio. De Trio’s leveren volgens de importeur het essentiële voor een high-end systeem, met minder ‘toeters en bellen’ dan hun duurdere soortgenoten, maar zonder compromissen.

Trio A-100

De A-100 is een 300 Watt per kanaal (bij 4 Ohm) eindversterker. Gebaseerd op Ice Power technologie is de Trio uitgerust met 2 gescheiden en geregelde voedingen. Een perfecte match voor bijna om het even welke luidspreker, aldus de fabrikant. De Trio produceert tot 150 Watt per kanaal bij 8 Ohm en verdubbeld zelfs tot 300 Watt per kanaal bij 4 Ohm (maximum output).

De Trio A-100 is gebaseerd op dezelfde technologie die is gebruikt in de PS-Audio G-Serie: ‘ICE analog power switching’. Deze versterkers zijn dual mono opgebouwd, met volledig gescheiden kanalen, zijn 90% efficiënt en bieden échte gebalanceerde signaalverwerking in zowel RCA single-ended als XLR gebalanceerde modus. De versterker modules zijn volledig gebalanceerde ontwerpen, zowel in- als output. De Trio gebruikt een speciaal transparant input circuit dat de impedantie opvoert tot 50K voor single-ended RCA inputs en 100K voor gebalanceerde XLR inputs. Zowel buizen- als transistor voorversterkers kunnen daarom overweg met deze eindtrap.

Trio C-100

De C-100 Control versterker  is een  geïntegreerde versterker die gebaseerd is op PS-Audio`s gepatenteerde Gain Cell technologie voor de ‘gain controle’ en ICE technologie voor de eindversterking.

Elke mono versterker module produceert 100 Watt bij 8 Ohm en 200 Watt bij 4 Ohm, met pieken tot 150 watts bij 8 Ohm en zelfs 300 Watt bij 4 Ohm.
De C-100 heeft 3 RCA ‘single-ended high level inputs’, instelbaar op het frontpaneel of via de meegeleverde afstandsbediening. De Trio C-100 is bovendien voorzien van een bi-amp output die verdere uitbouw van de geluidsinstallatie toelaat.

Trio P-200

De P200 Stereo voorversterker is eveneens gebaseerd op PS-Audio`s gepatenteerde Gain Cell technologie. Volgens de fabrikant verminderd de P200 voorversterker het inkomende signaal van de bron niet, om op die manier degradatie van het signaal te vermijden.

Om dat te bereiken heeft PS-Audio een variabele ‘gain amplification stage’ ontwikkeld die de gebruiker in staat stelt om de gain in te stellen via het frontpaneel of de bijgeleverde afstandsbediening, zonder het signaal zelf te verminderen. Dit is volgens de fabrikant klankmatig de zuiverste manier om de gain naar de eindversterker in te stellen.

De P-200 beschikt over drie single-ended RCA inputs en gebalanceerde XLR en single-ended RCA outputs voor de aansluiting van de eindversterker.

Prijzen:
Trio A-100:  1395 euro
Trio C-100:  1995 euro
Trio P-200:  1395 euro

Alle apparaten hebben een garantie van drie jaar.

MERK

EDITORS' CHOICE