NIEUWSPhilips

Philips HTS8100 met Ambisound


Redactie HiFi.nl | 26 januari 2007 | Philips

Philips HTS8100 met Ambisound

Philips heeft op de CES in Las Vegas haar nieuwe home-cinema systeem HTS8001 gedemonstreerd. Hierin is hun nieuwe Ambisound SoundBar verwerkt.

De HTS8100 is een all-in-one home-cinema set met een losse subwoorder en geïntegreerde DVD speler, dat als hoofdcomponent de Ambisound SoundBar heeft. De Ambisound SoundBar is een aktief systeem met vijf luidsprekers in één behuizing dat volgens Philips een volledige 5.1 surround ervaring geeft. Er zijn vijf versterkers ingebouwd die de verschillende luidsprekerunits aansturen. De luidsprekers zijn zo geplaatst dat via reflectie het surroundgeluid wordt weerkaatst via de wanden van de kamer, een systeem dat vergelijkbaar is met al eerder op de markt gebrachte systemen van Yamaha en Samsung.

Nieuw ontwikkelde psycho-akoestische software ondersteunt de surround ervaring.

De ingebouwde DVD speler maakt gebruik van de nieuwste Faroudja DCDi technologie, en kan via HDMI 1080p beeldkwaliteit leveren.

Naar verwachting zal de HTS8100 in het tweede kwartaal op de Amerikaanse markt worden gelanceerd. De verkoopprijs zal waarschijnlijk 999 dollar gaan bedragen. Wanner het systeem in Europa op de markt komt, en wat de adviesprijs zal zijn is nog niet bekend. 

Voor de Ambisound SoundBar is nieuwe psycho-akoustische software ontwikkeld. Die software ondersteunt de surroundervaring door middel van zorgvuldige faseverschuivingen in het geluid.

MERK

EDITORS' CHOICE