NIEUWS

HD-DVD titel op BitTorrent

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2007

(gezien op het Internet)

Nadat het HD DVD-formaat is gekraakt, is de eerste high definition content gratis via BitTorrent te downloaden.
 
De titel waar het om draait is de HD DVD van de film Serenity van regisseur Joss Whedon. De film is in Nederland op dvd verschenen, maar alleen via speciaalzaken op HD DVD verkrijgbaar.

Het is pas een maand geleden dat BackupHDDVD is verschenen, een programma om HD DVD-films te rippen. Nu verschijnen er dus al de eerste HD DVD-titels op torrentsites. Naast Serenity schijnen er geripte versies van Batman Begins, Chronicles of Riddick, 12 Monkeys en King Kong op het net beschikbaar te zijn.

Volgens de site HDTVblogger is Serenity een torrent van van 19,6 GB in EVO-formaat die kan worden afgespeeld op PowerDVD en WinDVD met HD DVD- afspeelmogelijkheid.

Als bewijsmateriaal postte HDTVblogger een schermafbeelding van de gegevens van de rip. Dat leverde een aantal negatieve reacties op. Gebruikers van de P2P-netwerken verwijten de blogger dat hij de peer-to-peer community ongewenste aandacht van de media bezorgt. Ook zorgt het nieuws waarschijnlijk voor ongewenste aandacht van de grote filmstudio`s.


EDITORS' CHOICE