Digitale kaart voor Atoll

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2007 | Atoll Electronique

(ingezonden mededeling)

Dit is een eerste nieuwigheid van Atoll om het jaar 2007 goed te starten: de digitale kaart, in te pluggen in hetzelfde slot net zoals bij de phono board, voor alle IN en PR producten.

Deze SPDIF kaart verandert de AUX ingang (analoog) naar een numerieke ingang. De formaten die van toepassing zijn, zijn de ongecomprimeerde signalen die volgens het SPDIF protocol worden gecodeerd, met een oversampling van 32 tot 96 kHz, van 16 tot 24 bit. De aangepaste AUX ingang zal slechts met ÉÉN en enkel ÉÉN bron tegelijkertijd verbonden moeten worden, L(inks) of R(echts) kunnen vrij aangesloten worden, maar één van de twee ingangen zal absoluut vrij moeten blijven.

De "digital board" is samengesteld met een Burr-Brown convertor, gekoppeld aan een numerieke demodulator van Crystal (Cirrus Logic). Het analoog gedeelte is volledig symmetrisch een bestaat uit discrete componenten, direct voortkomend uit de CD100 !

De toepassingsgebieden zijn uitgebreid: een eenvoudige basis serie DVD-speler zal van deze hoge kwaliteit SPDIF audioconvertor reeds kunnen genieten, een draagbare MP3-speler die over een numerieke poort beschikt, zal met een voorversterker of geïntegreerde versterker van Atoll kunnen verbonden worden en zo doende aanzienlijk de kwaliteit bij het beluisteren verhogen. Het is eveneens mogelijk om de convertoren die zich in de computers bevinden (met vaak zeer geringe klaankkaarten) in SPDIF signaal met de digitale Atoll board te verbinden en deze optie is toepasselijk aan alle Atoll IN en PR producten.

Op gebied van "Home Cinema" kunnen de huidige DVD-spelers de stereo audio stroom in 24 bit onder 96kHz, via de keuze „DTS&DOLBY - >PCM 96kHz OUT" weergeven: de digitale omzetting naar analoog stereo zal van hoog niveau zijn met de SPDIF kaart, dit om je geliefkoosde films in prima twee kanaals stereo klank te beluisteren !

Technical facts:

  • Signal/Noise: 100 dB
  • Bandwidth: 48 kHz
  • Rising Time: 2 μs
  • Output level: 4,5 V peak so 3,1 VRMS
  • Dynamic: 95 dB
  • Burr-Brown converter PCM1744
MERK

EDITORS' CHOICE