NIEUWSPioneer

Pioneer opent aanval op SED

Pioneer opent aanval op SED

Pioneer heeft tijdens de CES een nieuwe generatie plasmaschermen gedemonstreerd. Deze zijn volledig nieuw ontworpen, en zouden de concurrentie met de veelbelovende SED techniek moeiteloos aankunnen.

Ze noemen het Plasma 2.0, en het is geen doorontwikkeling van de huidige technologie. Volgens Pioneer hebben ze de nieuwe generatie plasmaschermen van nul af aan helemaal opnieuw opgebouwd. Pioneer geeft op dit moment nog geen specificaties, maar volgens hen hebben de nieuwe schermen een contrast-ratio die onmeetbaar groot is. Aangenomen mag worden dat dat tenminste een waarde van meer dan 100000:1 inhoudt, wat overeenkomt met de contrastverhouding die voor SED schermen is gespecificeerd. Tevens worden met de next-gen plasmaschermen nieuwe standaarden gezet in zwartwaarde en kleurdiepte, aldus de fabrikant.

Nu de SED technologie tenminste tot 2008 in de ijskast is gezet lijkt Pioneer een goede slag te slaan met hun nieuwe ontwikkeling. Vooral omdat de nieuwe schermen binnen enkele maanden leverbaar zouden kunnen zijn.

De exacte introductiedatum en de prijzen van deze nieuwe plasmaschermen zijn overigens nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE