NIEUWSSharp

Sharp toont grootste LCD TV ter wereld

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2007 | Sharp

(Ingezonden mededeling)

Sharp toontgrootste LCD TV ter wereld

Sharp heeft succesvol een LCD TV ontwikkeld met een diagonale doorsnede van maar liefst 108-inch (2,74 meter diagonaal) en introduceert hiermee de grootste LCD TV ter wereld. Deze enorme LCD TV is geintroduceerd tijdens de internationale CES in Las Vegas.

De 108-inch LCD TV heeft een afmeting van 2.386 mm breed en 1.344 mm hoog en beschikt over een Black Advanced Super View Full-HD LCD paneel. De televisie is geproduceerd in de geavanceerde Sharp LCD fabriek Kameyama Plant no. 2, de eerste fabriek ter wereld die gebruik maakt van de 8ste generatie moederglasplaten. Voor Sharp betekent deze succesvolle ontwikkeling van de LCD TV dat zij nagenoeg niet meer gelimiteerd is aan het formaat voor wat betreft de productie van LCD TV’s, zij produceert nu LCD TV’s van 13-inch tot en met 108-inch. Volgens Sharp is hiermee voorgoed bewezen dat de LCD technologie dé standaard en display techniek wordt voor Flat TV’s.

Sinds de ontwikkeling van de eerste 14-inch kleuren LCD TV in 1988 heeft Sharp diverse wereldprimeurs op haar naam geschreven. Zo introduceerde zij als eerste een 45-inch in 2004 en een 65-inch in 2005. Naast de productie van de grootste LCD TV heeft Sharp ook een voorsprong wat betreft de aangeboden beeldkwaliteit. Sharp biedt een beeldresolutie aan van maar liefst 4.096 x 2.160 pixels (vier keer zo hoog als de huidige Full HD resolutie), ’s werelds hoogste contrastratio van 1 miljoen: 1 en een snelle full-motion video responstijd van 4 msec in 120 Hz.

Als wereldmarktleider op het gebied van LCD panelen werkt Sharp momenteel aan de verdere evolutie van LCD panelen. Naast revolutionaire specificaties loopt Sharp ook voorop wat betreft de milieuvriendelijke productie van LCD panelen. In haar onlangs geopende nieuwe LCD fabriek, Kameyama Plant no.2 wordt op een bijzonder milieuvriendelijke manier geproduceerd en de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.


EDITORS' CHOICE