NIEUWSMeridian

Meridian innovaties op CES

Redactie HiFi.nl | 12 januari 2007 | Meridian

(┬ę Nieuwsredactie HiFi.nl - Geschreven door MD)

Meridian innovaties op CES

Meridian heeft op de CES een aantal noviteiten geïntroduceerd, waaronder een tweetal opmerkelijke accessoires.

Meridian MV-D1 iPod HD Video Dock

Docking stations voor de iPod zijn er genoeg, dus als je je op deze markt wilt begeven moet je met iets "anders" komen. Dat moet Meridian hebben gedacht toen ze de MV-D1 iPod HD Video Dock ontwikkelden. Met dit apparaatje richten ze zich volledig op de weergave van iPod video in een hoogwaardig thuisbioscoop systeem. Door een aantal slimme technieken kan het beeldsignaal van de iPod worden geconverteerd naar een volledig 1080p HD beeld en via de ingebouwde HDMI uitgang worden weergegeven. Verder is het apparaat voorzien van zowel digitale als analoge audio uitgangen.

221 MP-MAX Media Player Digital Link

Meridian heeft al geruime tijd "digitale" DSP luidsprekers in haar assortiment. Dat zijn aktieve luidsprekers met een ingebouwde D/A converter, die digitaal moeten worden aangestuurd. Deze Digital Link biedt de mogelijkheid om zowel analoge als diverse digitale bronnen via 24 bit AD conversie rechtstreeks op de DSP luidsprekers aan te sluiten. Hiervoor kan een mp3 speler (via de hoofdtelefoonuitgang) worden gebruikt, maar ook een gewoon signaal op lijnniveau of een digitaal signaal (bijvoorbeeld van een Apple Airport Express) kan worden omgezet.

Het was op het moment dat dit bericht werd geplaatst nog niet duidelijk wanneer de Video Dock en de Digital Link in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. Ook is de advies verkoopprijs nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE