NIEUWSLG

LG speler voor Blu-ray én HD-DVD


Redactie HiFi.nl | 04 januari 2007 | LG

(gezien op het Internet)

LG onthult dvd-speler voor Blu-ray en hd-dvd
 
LG Electronics onthult volgende week zijn eerste dvd-speler die zowel dvd`s met de standaarden hd-dvd als Blu-ray afspeelt.

Het nieuwe apparaat wordt onthuld op de Consumer Electronics Show die volgende week in Las Vegas plaatsvindt, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Nog in de eerste helft van dit jaar moet de geavanceerde dvd-speler op de Amerikaanse markt verschijnen. Over de prijs is nog niets bekend.

Een gecombineerde dvd-speler die beide standaarden kan lezen, betekent mogelijk een doorbraak in de strijd tussen de beide dvd-formaten. Op dit moment proberen bedrijven die één van de twee standaarden ondersteunen met alle macht `hun standaard` tot de marktstandaard te krijgen.

Blu-ray, de technologie waarbij een dvd 25 GB aan data kan bevatten, wordt gesteund door onder meer Sony en Matsushita Electric. De hd-dvd-standaard wordt gepromoot door Toshiba en enkele grote filmmaatschappijen. Een hd-dvd-schijf kan 15 GB aan data opslaan.

Eerder dit jaar bracht LG Electronics al een Blu-ray-speler uit. Onlangs kondigde het bedrijf ook aan te werken aan een hd-dvd-speler. Maar nu komt er dus een speler aan die met beide formaten overweg kan.

Ook Samsung heeft aangekondigd dat het een dvd-speler voor zowel hd-dvd als Blu-ray wil ontwikkelen.

EDITORS' CHOICE