NIEUWS

Grijsgedraaid bij High Fidelity Disc

Redactie HiFi.nl | 03 januari 2007

Wist u dat Mariah Careys wereldhit Without You (I can`t live) oorspronkelijk werd opgenomen door het veelbelovende bandje Badfinger - ooit ontdekt door The Beatles, maar roemloos ten onder gegaan?

En wist u dat Crosby, Stills & Nash een prachtige cover hebben gemaakt van de Beatles-evergeen `Blackbird` . en dat dat nummer zelf voortkwam uit een door Paul McCartney foutief nagespeeld stukje Bach? En wist u dat The Rolling Stones alle rechten opeisten van de hit `Bittersweet Symphony` van The Verve, omdat dat nummer geënt zou zijn op `The Last Time` terwijl dat nummer zelf een schaamteloze kopie is van een Amerikaans volksdeuntje?

In Grijsgedraaid duikt Leo Blokhuis in de annalen van de popmuziek en vertelt hij de verhalen áchter de liedjes die wij kennen - zoals hij dat doet in de uitzendingen van de Top 2000 en de Popquiz a gogo. Daarnaast bevat het boek een groot aantal lijstjes- van de beste powerballads tot de mooiste bluesklassiekers. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke verhalen die voortdurend verleiden tot een duik in de eigen platenkast.

De bijbehorende cd bevat de mooiste, bijzonderste of zeldzaamste versies van de bekende nummers die in het boek aan de orde komen.

Ook leuk om aan iemand cadeau te doen!

Grijsgedraaid is te koop bij High Fidelity Discs


EDITORS' CHOICE