NIEUWS

Terugblik – publicatie wk.52

Albert Jan van Weij | 28 december 2006

Komend weekend sluiten we weer een jaar af; een jaar waarin bij HiFi.nl veel is gebeurd. De laatste wijziging was een kleine update van de voorpagina, maar dit jaar hebben we ook een paar erg grote nieuwe applicaties geïntroduceerd.

Zo zijn we tijdens de Doelen Lente Hifi Show begonnen met onze videoreportages in HD-kwaliteit en hebben we een monsterproject opgezet in de vorm van de Hi-Find. In deze Hi-Find kunt u nagenoeg alle hifi-apparatuur vinden compleet met prijzen, specificaties, recensies en verkoopadressen. Ook de beoordelingen van de gebruikers van my.hifi worden in de Hi-Find getoond. Pitje deed zijn intrede en ook de Miss HiFi maakte haar, bevallige, opwachting, u kunt sinds 2006 een (gratis) abonnement nemen op HiFi.nl waardoor u automatisch leuke prijzen kunt winnen en exclusieve aanbieding krijgt, en we hebben een aantal specials online gezet waaronder de Vinyl special en de Hifi evenementen special. Gaan we nu achterover leunen en kijken waar het ons gaat brengen? Nee, zeker niet! Ook in 2007 zullen we u weer verrassen met een aantal leuke nieuwe applicaties.

Maar het jaar is nog niet voorbij! Vandaag hebben we natuurlijk ook de nodige leuke en interessante artikelen. Wat dacht u van een nieuwe aflevering van “de muziekbeleving van…”  met Tjeerd Oosterhuis, een recensie van een betaalbare Vincent combinatie die gebruik maakt van buizen, een achtergrondartikel over de huidige stand van zaken in de strijd tussen Blu-ray en HD-DVD, zes nieuwe software recensies en een nieuwe Pitje?

Tot volgend jaar en….. kijk uit met vuurwerk (ook voor uw oren!)

Namens iedereen bij HiFi.nl wensen ik u het allerbeste voor 2007.

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Vincent SV-226 en CD-S1.1
Voor krap tweeduizend euro een goed klinkende stereocombinatie van geïntegreerde versterker en cd-speler. En dan ook nog eens met buizen!


Achtergrondartikelen

De muziekbeleving van … Tjeerd Oosterhuis  
In deel 8 van De Muziekbeleving Van… Tjeerd Oosterhuis, toetsenist, topproducer- en componist, zoon en broer van, en kersvers echtgenoot van Edsilia Rombley.

Blu-ray versus HD-DVD  
Het moment waar de home-theater liefhebbers al tijden naar uitkijken is inmiddels aangebroken. Met High Definition is namelijk een nieuwe stap genomen naar het bereiken van een optimale beeld- en geluidskwaliteit: Films, concerten en ander videomateriaal zullen nu de kijker confronteren met nog levensechtere, super-realistische beeld- en geluidseffecten!


Software

Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae (CD) 
Wanneer ik voor het eerst het debuutalbum van de uit het Engelse Leeds afkomstige Corinne Bailey Rae onder ogen krijg schieten mij onwillekeurig de namen Norah Jones, Katie Melua en KT Tunstall door het hoofd.

Joe Zawinul - Brown Street (CD) 
In mijn oren is de op 7 juli 1932 in het Oostenrijkse Wenen geboren Joe Zawinul één van de beste toetsenisten ter wereld. Niet alleen is hij samen met grootheden als Chick Corea, Herbie Hancock en Miles Davis een belangrijk grondlegger van de fusion stroming in de jazz, hij is tevens één van de eersten die in het verleden elektrische piano’s en synthesizers in die muzieksoort introduceerde.

Life Goes in Circles - pressure sounds (CD)  
Tommy Cowan(1946). Zanger bij The Jamaicans, Sales/Marketing Manager bij Dynamic Sounds en produceert platen. Vanaf 1974 brengt Cowan na wat omzwervingen, muziek uit op zijn eigen Starapple label. Enige tijd later zet hij ook de Talent Corporation op. Dit doet hij samen met Gayman Alberga en Warwick Lyn.

Geir Jenssen - Cho Oyu 8201m (CD)
Met luisteren is het vaak hetzelfde als met kijken: je doet het alleen intensief als daar een aanleiding toe is. Dat kan een gesprek zijn, of muziek. Een oor of oog voor de schoonheid van wat ons dagelijks bij toeval passeert is veelal voorbehouden aan kunstenaars. Zo legde de Noorse ambient muzikant Geir Jenssen, beter bekend als Biosphere, zijn beklimming van een hoge berg vast in geluid.

Abbie de Quant - Hommage a Poulenc (CD)  
"Hommage à Poulenc" heet de nieuwste cd van de fluitiste Abbie de Quant, die bij deze opnamen werd begeleid door de pianiste Elizabeth van Malde. Beide musiciennes hebben een heel persoonlijke en originele bloemlezing van korte composities voor fluit en piano samengesteld, rond een paar werken van “langere adem”.

John Abercrombie, Eddie Gomez & Gene Jackson – Structures (CD)  
Op 6 en 7 maart 2006 namen gitarist John Abercrombie, bassist Eddie Gomez en drummer Gene Jackson deze als tweede in de serie ‘The New York Sessions’ door Chesky uitgebrachte CD op. De locatie was het inmiddels bekende, in downtown Manhattan gelegen, St. Peter’s Episcopal Church.


EDITORS' CHOICE