NIEUWS

HD titels bij Warner Home Video

Redactie HiFi.nl | 29 december 2006

(gezien op het Internet)

Eerste high definition-titels Warner Home Video op 21 februari 2007

Warner Home Video Benelux brengt op 21 februari 2007 zijn eerste high definition-titels op de markt. Warner Home Video maakt geen keuze tussen Blu-ray en HD-DVD. Op 21 februari verschijnen Full Metal Jacket, Syriana, Training Day en Swordfish op beide formaten.

Warner Home Video (WHV) heeft voor de vier titels gekozen omdat ze het goed hebben gedaan op dvd. Dat meldt marketingdirector Dennis van der Lubbe tegenover Muziek en Beeld. "Bovendien is er voldoende extra content aanwezig om de producten als high definition uit te brengen en tot slot heeft het natuurlijk te maken met de beschikbaarheid. Uiteraard is het in de toekomst de bedoeling om hd-releases op dezelfde dag uit te brengen als nieuwe dvd-releases. Bij welke titel dat als eerste gebeurt, is nog niet bekend."
Op de vraag of WHV het meest verwacht van de HD-DVD- of van de Blu-ray-producten, antwoordt Van der Lubbe: "Wij hebben geen voorkeur, maar zien de voordelen in van beide formaten."

Voordat de maatschappij de nieuwe formaten campagnematig gaat promoten, moet er eerst ‘een goede penetratie van hardware zijn`. Van der Lubbe: "Wanneer de penetratiegraad solide genoeg is, gaan we de titels zeker ondersteunen. Bij HD-DVD is het nog even afwachten wanneer dat gaat gebeuren, bij Blu-ray is het natuurlijk vooral de komst van de PlayStation3 die voor een push moet zorgen."

© Muziek en Beeld 2006
(Jurriën Beerda)


EDITORS' CHOICE