NIEUWSDynaudio

Dynaudio naar Edwin Vlieger

Redactie HiFi.nl | 21 december 2006 | Dynaudio

( © HiFi.nl Nieuwsredactie - geschreven door: MD)

Edwin Vlieger naar Dynaudio

Al geruime tijd gonsde het van de geruchten omtrent de opvolging van Jan Laffra, jarenlang het gezicht van Dynaudio in Nederland, die per 1 januari 2007 stopt met werken. Nu is bekend geworden dat Jan per die datum het stokje overgeeft aan Edwin Vlieger, die tot het eind van 2006 nog zijn buitendienstfunctie bij importeur TransTec vervult.

Edwin is met volledige instemming van Dynaudio en Jan Laffra gekozen om Dynaudio te gaan vertegenwoordigen in Nederland. Al tijdens de VAD-show van afgelopen oktober zou er in een persconferentie een opvolger bekend worden gemaakt, maar dat ging op het laatste moment niet door omdat de beoogde kandidaat zich terugtrok. HiFi.nl sprak hier met hem over tijdens de show. Dat interview is online te bekijken in hoge resolutie beeldkwaliteit (1080p).

Jan Laffra, die de afgelopen 23 jaar voor Dynaudio heeft gewerkt - eerst als importeur en sinds 1996 als agent - heeft gemengde gevoelens bij zijn afscheid: "Het voelt heel vreemd, en het is met pijn in mijn hart dat ik afscheid neem, maar Edwin is een uitstekende opvolger, en Dynaudio is bij hem in goede handen". Officieel stopt Jan per 1 januari 2007, maar er zal een periode van overdracht zijn. "Die zal niet zo heel lang zijn, maar wel zo lang als nodig is, want ik wil dat alles netjes wordt afgewerkt", verklaarde Jan Laffra tegenover onze nieuwsredactie. 


Klik hier voor het interview met Jan Laffra tijdens de VAD show 2006

Edwin Vlieger is al jaren een bekend gezicht in de Nederlandse hifi wereld. Zo heeft hij een aantal jaren gewerkt bij Hifi-Team in Zeist, waarna hij de overstap maakte naar Staffhorst Electronics te Utrecht. Aansluitend daarop was hij even weg uit de hifi, en vervulde hij een buitendienstfunctie bij KPN. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en begin 2002 keerde hij terug in de audiowereld. Opnieuw in een buitendienstfunctie, maar nu bij de Rotterdamse importeur TransTec.

En dan nu vanaf 1 januari 2007 bij Dynaudio. Edwin zegt hierover tegen de HiFi.nl nieuwsredacteur: “Het is een hele eer om voor zo’n fantastisch merk te mogen gaan werken. Dynaudio heeft een hartstocht voor muziek en is gebouwd om de meest perfecte muziekbeleving mogelijk te maken”. Omdat hij al jaren in heel Nederland winkels bezoekt kent hij bijna driekwart van zijn `nieuwe` klanten al. "Wat dat betreft verandert er niet zoveel voor hen. Ik blijf wie ik ben , met hetzelfde enthousiasme c.q. inzet , en met dezelfde geïnteresseerde meedenk-instelling".

Natuurlijk zal Edwin op zijn eigen manier met Dynaudio aan de slag gaan, maar de manier waarop de dealers gewend zijn met het merk te werken verandert niet. "De bestellingen gaan via een andere telefoonnummer, maar de manier waarop de orders verwerkt worden blijft hetzelfde. De overige aktiviteiten zoals promotie, shows en beurzen zullen ook worden voortgezet zoals iedereen dat gewend was", aldus Edwin.

Vanaf 1 januari 2007 is Dynaudio Nederland via het volgende adres en telefoonnummer bereikbaar:

Dynaudio Nederland
Postbus 184
8070 AD  Nunspeet
telefoonnummer 0341-842877
email: info@dynaudio.nl

MERK

EDITORS' CHOICE