NIEUWSElektor

Elektuur Audio Special


Redactie HiFi.nl | 12 december 2006 | Elektor

(ingezonden mededeling)

Zelfbouw versterkers en luidsprekers populair

Beek - Het tijdschrift Elektuur heeft een special uitgebracht op het gebied van zelfbouw audio. Het is 10 jaar geleden dat Elektuur voor het laatst een audio special uitbracht. Maar de laatste jaren is er weer toenemende belangstelling voor doe-het-zelf versterkers en luidsprekers. Dit blijkt uit de vele internet websites en forums, en de goed bezochte audio masterclasses die Elektuur organiseert.

De Elektuur Audio Special (100 pagina’s) bevat ontwerpen van zes buizenversterkers, twee halfgeleiderversterkers en acht luidsprekers. Het gaat in alle gevallen om nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde artikelen van internationaal gerenommeerde ontwerpers uit Nederland, België, Frankrijk en Japan. Door de brede opzet komt elke audioliefhebber en zelfbouwer aan zijn trekken.

Zo presenteren Sander Sassen en Bruno Putzeys een klasse-A halfgeleiderversterker die maar liefst 100-Watt kan leveren met een onmeetbaar lage vervorming en een zeer grote bandbreedte. Een luidsprekerontwerp dat vanaf zo’n 20Hz tot ver boven het hoorbare bereik een zo groot mogelijk frequentiebereik kan weergeven. En zonder veel vervorming! Verder artikelen van o.a. Menno van der Veen, Tony Gee en Satoru Kobayashi. Als toetje bevat de special een achtergrondartikel over hoe audio-schakelingen het beste kunnen worden gevoed.

De Elektuur Audio Special ligt vanaf donderdag 14 december in de winkel en kost 15,90 euro.
Daarnaast is de special rechtstreeks bij Elektuur te bestellen, bijvoorbeeld via de webshop op www.elektuur.nl

MERK

EDITORS' CHOICE