NIEUWS

D&M neemt Philips PSS over

Redactie HiFi.nl | 30 november 2006

(Ingezonden mededeling)

D&M Holdings Inc. neemt Philips Sound Solutions over, en breidt daarmee haar automotive- en consumenten aktiviteiten uit.

--Acquisitie geeft D&M Holdings toegang tot nieuwe premium klanten, vooruitstrevende technologieƫn en belangrijke R&D--

TOKYO ā€“ D&M Holdings Inc. kondigde op 28 november de ondertekening van het definitieve overnameakkoord aan tussen D&M Holdings en Philips Sound Solutions (PSS), onderdeel van Koninklijke Philips Electronics.

Philips Sound Solutions (PSS), gevestigd in Dendermonde, Belgiƫ, heeft een sterke marktpositie in hoogwaardige Hi-Fi audio producten voor de B2B automotive- en consumentenelectronica markten. De voornaamste automotive klanten zijn BMW, Volkswagen, Toyota (Europa), Seat en Jaguar. De voornaamste consumentenelectronica klanten zijn onder anderen Philips, Dell en Nokia. Philips is al langer bezig met het verkopen van bedrijfsonderdelen die niet tot de centrale aktiviteiten van het bedrijf behoren, en deze transaktie is in lijn met deze strategie.

D&M Holdings zal het bedrijf omdopen in ā€œD&M Premium Sound Solutionsā€. D&M Holdings, gevestigd in Kawasaki, Japan, is eigenaar van de merken Denon, Marantz, McIntosh Laboratory, Boston AcousticsĀ®, Snell Acoustics, D&M Professional, Denon DJ, ReplayTVĀ® en EscientĀ®.
 
Met de activa en het relatienetwerk van PSS, zal D&M Holdings haar automotive OEM bedrijfstak versneld uitbreiden.

De overname, waarvan verwacht wordt dat die de inkomsten van D&M gestaag zal laten groeien, levert D&M Holdings tevens gepatenteerde technologieĆ«n en expertise op, die kansen opleveren voor het op de markt brengen van gedifferentiĆ«erde produkten met nieuwe technologie. PSS produkten zijn onder andere DSP versterkers, lichtgewicht hoogvermogen conusluidsprekers, platte luidsprekers en bevestigingen voor platte beeldschermen en televisies, en draadloze surround luidsprekersystemen. PSS heeft ook inkoop- en produktieaktiviteiten in AziĆ« die kunnen worden ingezet voor de overige D&M merken.

"De overname van Philips Sound Solutions past goed bij onze strategische visie en onze prioriteit om uit te breiden in nieuwe bedrijfstakken, waarmee we de waarde van hoogwaardige audio know-how en marktleidende merken kunnen versterken,ā€ aldus Eric C. Evans, voorzitter en mede-algemeen directeur van D&M Holdings. ā€œDeze overname stelt on in staat door te breken in inkomsten, infrastruktuur en relaties binnen de automotive OEM business, en dat vergroot onze mogelijkheid tot het ontwikkelen van innovatieve en baanbrekende premium produkten aanzienlijk,ā€ zei hij.

De aktiviteiten van PSS, met het hoofdkantoor in BelgiĆ«, zullen worden geleid door algemeen directeur Bernard Geldof, en deel gaan uitmaken van de  automotive OEM bedrijfstak van D&M Holdings, die wordt geleid door Michael J. Maloney, directeur van de D&M OEM en Global Marketing Group. PSS heeft ontwikkelingscentra in BelgiĆ«, China en India, en produktiefaciliteiten in BelgiĆ«, Hongarije, OekraĆÆne en China. In 2005 had PSS een jaaropbrengst van ongeveer 120 miljoen Euro.

Deze transaktie, waarvan wordt verwacht dat hij wordt afgesloten in het vierde kwartaal van 2006, en die zal worden betaald in kontanten, is de zevende overname van D&M Holdings sinds het bedrijf in 2002 werd opgericht.


EDITORS' CHOICE