NIEUWS

Lcd-televisies flink goedkoper


Redactie HiFi.nl | 26 november 2006

(Gezien op het Internet)

Experts voorspellen sterke prijsdaling

Volgens experts gaat de prijs van lcd-schermen volgend jaar met twintig tot dertig procent dalen. De oorzaak hiervoor zou liggen in de sterk toegenomen productie van de schermen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht voeren televisiefabrikanten onderling een prijzenoorlog. Vooral het prijskaartje van de grotere schermen zou drastisch gaan dalen. Denk hierbij aan de modellen met afmetingen van 100 cm en meer.

Display Search, een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met de televisiemarkt, voorspelt dat er volgend jaar wereldwijd 66 miljoen lcd-televisies zullen worden verkocht. Ter vergelijking: dit jaar waren dat er `slechts` 43 miljoen.

Ook de verkoop van de grotere plasmaschermen blijft toenemen, maar hinkt ver achterop. De lcd-televisie lijkt vanaf volgend jaar definitief de standaard te worden. Oudere CRT-modellen (met beeldbuis) worden vrijwel niet meer geproduceerd of verkocht.

De meeste lcd-televisies zijn overigens HD Ready. Daarmee hebben gezinnen meteen een tv-toestel dat geschikt is voor uitzendingen in high definition en voor films op Blu-ray- en HD DVD-schijfjes.

EDITORS' CHOICE