NIEUWSHarmonix

Nieuwe Harmonix producten

Redactie HiFi.nl | 20 november 2006 | Harmonix

(ingezonden mededeling)

Harmonix heeft zijn gamma van tuning producten verder gecompleteerd met een unieke set DNS-0610 "Dinosaur Tuning Speaker Stands" en de TU-666ZX "BeauTone" Tuning Feet als waardige opvolger van de legendaire TU-1000 "Signature" en vervanger van de TU-66ZX.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat Harmonix zich qua klankverbetering meer dan wezenlijk onderscheid ten opzichte van alle andere `klankverbeteraars`. De nieuwe TU-666ZX (verkrijgbaar in zwartchroom of goudkleurig) en DNS-0610 Speaker Stands geven wederom hier gevolg aan. Tesamen met de TU-210 `GoldenToe`, de RF-999MT "Real Focus", TU-220MT "Mega-Tone" en het RS-15ANV "Royal Stage" state-of-the-Art Rack System vormen ze de kroonjuwelen van Koning Tweak in Audioland.

DNS-0610 Dinosaur Tuning Speaker Stands
De constructie van de Dinosaurs is afgeleid van grote piano vleugels, en funktioneert daarbij als onderdeel van de toe te passen luidsprekers. De Tuning-eigenschappen leveren een enorme bijdrage in de klankverbetering. De Dinosaurs hebben een standhoogte van 70cm. De plateaubasis is 20x26cm. De voetbasis is 36x36cm. Het gewicht is 4,9kg. De toegepaste kostbare houtsoorten zijn dezelfde als die van beroemde muziekinstrumenten. De bovenste ronde dragers zijn in hoogte verstelbaar om het belangrijke optimale contact te creeren met de luidsprekers.De naam `Dinosaur` is ontleend aan de gelijkenis met die van een Dinosaurusvoet. De stands rusten ieder op 4 verstelbare spikes, die hoe vreemd het ook klinkt, een vervolgtuning met de bekende Spike Bases RF-900 en RF-909X mogelijk maken. De Dinosaurs zijn verkrijgbaar in het klassiek-ogende Jacaranda of een tijdloos satijn zwarte finish.

Kleine Intermezzo
Voor de meeste mensen is de term `Tuning` een niets of niet-veel-zeggende uitdrukking. Na enig grammaticaal speurwerk is hiervoor de Nederlandse uitdrukking `acoustisch afregeling` naar voren gekomen, dat meer tot de verbeelding zal spreken. `Tuning` is het algemene werkingsprincipe van alle Harmonix-producten, hierbij gaat het niet alleen om de invloed van blokje hout, maar om een echte technologie waarin onder andere diverse houtsoorten en metaallegeringen een acoustisch samenspellen plegen die een enorme klankverbetering teweegbrengen.
Uit ervaring weten we inmiddels dat elk audiosysteem een `acoustische afregeling` nodig heeft om klankverbetering en muzikaliteit op het hoogste niveau te kunnen realiseren.

Horen is geloven
Vraag voor een vrijblijvende demo bij een van de Harmonix-dealers in België, Nederland en Luxemburg. Voor advies en demo voor de meer uitgebreide of specifiekere Harmonix-toepassingen kunt u ook terecht bij de Harmonix Tuning Centra. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat Harmonix zich meer dan wezenlijk onderscheid ten opzichte van andere klankverbeteraars`.

De TU-66ZX is nog leverbaar zolang de voorraad strekt.


EDITORS' CHOICE