NIEUWSSony

PS3: Full HD

Redactie HiFi.nl | 25 oktober 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Wanneer de PLAYSTATION®3 in maart volgend jaar in Europa wordt gelanceerd, zal hij games en films kunnen weergeven op iedere tv, van niet-HD tot wat nu Full HD wordt genoemd – de hoogste beeldkwaliteit die er is.

De PLAYSTATION®3 zal de enige entertainmentconsole zijn die dat kan en hij zal een beeld produceren dat vijfmaal zo scherp is dan de beelden van andere gameconsoles en dvd-spelers.

Gamers en entertainmentverslaafden kunnen genieten van games en films in HD met een ongeëvenaarde detailweergave en nooit geziene kleurschakeringen.

Technisch staat Full HD bekend als “1080p”. De drie HD-resoluties die kunnen worden weergegeven, zijn 720p, 1080i en 1080p. Het cijfer verwijst naar het aantal lijnen die op het scherm worden gegenereerd, terwijl de “i” en de “p” staan voor “interliniëring” en “progressief”. 

Bij het lijnwisselsysteem (interliniëring) worden de lijnen alternerend gegenereerd zodat telkens slechts de helft van het scherm wordt weergegeven. Het tv-toestel wisselt de weergegeven lijnen voor elk frame (of voor elke “refresh”) zo snel dat de kijker het volledige beeld ziet. Bij progressief gescande beelden worden bij elke refresh alle lijnen op het scherm weergegeven. Dat resulteert in een heerlijk scherp beeld en verklaart waarom 1080p zo geliefd is – bij deze resolutie wordt immers het grootste aantal lijnen, en dus het meeste detail, weergegeven.

Door de combinatie van de enorme verwerkingscapaciteit van de PS3™, die borg staat voor realtime-entertainmentervaringen van de nieuwe generatie, en de verbluffende helderheid van de HD-beelden, gaan spelers in de games op alsof ze er middenin zitten en echt racen tegen beroemde coureurs op beroemde circuits.

HD zal onze manier van tv-kijken en games spelen veranderen; als we eenmaal een PS3™-game of een Blu Ray film op de PS3™ hebben afgespeeld op een tv die 1080p kan weergeven, zal niets anders ooit nog goed genoeg zijn.

Zowel de games als de HD-films zullen worden opgeslagen op Blu-ray, het formaat dat door Sony Computer Entertainment voor PS3™ is geselecteerd vanwege de immense opslagcapaciteit die vereist is voor HD-films en games.

De voordelen van Full HD – de helderheid van de beelden en de verhoogde visuele beleving – worden geïllustreerd in een reeks korte filmpjes die de wereld van de PLAYSTATION®3 tot leven brengen. De films kunnen worden bekeken op http://eu.playstation.com/ps3 en vormen een onderhoudende en boeiende inleiding tot de vele mogelijkheden en voordelen van de PLAYSTATION®3.

Bekijk exclusieve film over FULL HD


EDITORS' CHOICE