MFSL Gold DVD-r

Na de zeer populaire CD-R`s van Mobile Fidelity zijn nu ook DVD-R`s beschikbaar. Perfect voor backup van critische data, muziek, film en foto`s. De Mobile Fidelity DVD-r is verkrijgbaar per 5 stuks in een Lift-Lock Case. Voor de grootverbruikers onder u is de Nobile Fidelity DVD-r ook op spindels van 25 of 50 stuks te verkrijgen.

De Mobile Fidelity 24 karaats gouden ULtradisc DVD-r is ontworpen voor professioneel gebruik,  muziek , opslag van grafische toepassingen of ieder andere toepassing waarin er geen ruimte is voor verlies van data of schrijffouten. Deze speciaal vergulde Ultradisc DVD-r’s garanderen een uitstekende reflectie, kunnen niet corroderen en hebben een dramatisch verbeterde weerstand tegen licht en hitte.
Verdere worden de “putjes” op een DVD-r  meteen gebrand (burst burning), wat resulteert in verbeterde informatie uitlezing en weinig tot geen datafouten. Ook maakt de Ultradisc DVD-r gebruik van een gepatenteerde beschermende laag. Door deze beide eigenschappen hoeft er maar weinig of zelfs helemaal geen foutcorrectie te worden toegepast bij het uitlezen van de data, resulterend in een precieze uitlezing van diezelfde data.

Waar een gewone DVD-r een levensverwachting heeft van 20 jaar - indien bewaard onder optimale condities - blijkt uit de versnelde verouderingstest dat de Ultradisc DVD-r zijn informatie tot wel 100 jaar in topconditie houdt. Dit betekent dat vanaf nu alle data zeer accuraat opgeslagen kan worden en bovendien langer bewaard kan worden dan ooit tevoren.

Mobile Fidelity Sound Lab ontwierp in 1987 `s wereld eerste 24 Karat Gold music CD: De ULTRADISC. MFSL heeft deze kennis nu gebruikt voor de ontwikkeling van de 24KT Gold ULTRADISC DVD-R. De combinatie van de superieure reflectie en lange levensduur van 99.99% pure 24 Karat Gold samen met een gepatenteerde speciale “bonding agent” zorgt ervoor dat de ULTRADISC DVD-R nooit zal oxideren en informatie verliezen zoals dat bij veel van de momenteel verkrijgbare DVD-R`s kan gebeuren. De Ultradisc DVD-R is extreem stabiel in het dagelijks gebruik.


Data Guard
De ULTRADISC DVD-r maakt gebruik van een state-of-the-art kras en chemicalien bestandige laag welke een niet eerder vertoonde bescherming biedt. Deze beschermende laag is ondoordringbaar voor chemicalien en is veel krasbestendiger dan DVD`s zonder deze laag (tot 7x krasbestendiger). Met Dataguard behandelde schijfjes beperken de kans op niet te corrigren leesfouten dramatisch. Mocht een met Dataguard behandelde schijf per ongeluk toch beschadigd raken dan beperkt deze laag de benodigde hoeveelheid foutcorrectie, resulterend in een meer accurate aflezing.


Speciale lichtgevoelige verf
Anders dan bij normale DVD-r die Cyanine (blauw/groene verf) of Metal Azo (donkerblauwe verf) en daardoor snel hun speciale eigenschappen verliezen onder de invloed van licht en hitte, maakt de Ultradisc DVD-r gebruik van een gepatenteerde lichtgevoelige verf die accuraat branden en stabiliteit garandeert .
Waar de andere twee types verf gevormd worden door lineaire molecuulstructuren, welke snel afbreken onder de invloed van de elementen, maakt de Ultradisc DVD-r gebruik van een unieke lichtgevoelige verf die een ringvormige structuur heeft waardoor een sterke en extreem stabiele chemische verbinding ontstaat.


Extreem accuraat en precies brandproces
MFSL  heeft ervoor gekozen om uitsluitend lage snelheids DVD-r’s aan te bieden. Ondanks dat de huidige trend voorschrijft dat sneller ook beter is, zijn de technici van MFSL het daar hartgrondig mee oneens en dringen er bij professionals, archivarissen, audiofielen en kwaliteitsbewuste verzamelaars erop aan om in “real-time’ te branden, ook wel bekend als 1x. Door een breed scala aan testen uit te voeren hebben de technici van MFSL gezien dat het “real-time” branden altijd superieure resultaten oplevert. Hogere brandsnelheden veroorzaken fouten en zorgen ervoor dat er geen juiste informatie betreffende de “putjes” wordt weggeschreven. Bovendien is een hogere brandsnelheid verantwoordelijk voor trillingen in het loopwerk waardoor jitter onstaat. Om een nog hoger accuraatheid bij het schrijven te waarborgen maakt MFSL gebruik van een speciale verf.


Accurate informatie verkrijging
De bij de Ultradisc DVD-r’s gebruikte verf reageert sneller op de schrijvende laser dan andere verfsoorten. Het reageert in een zogenaamde “uitbarsting (burst)” in plaats van de gebruikelijke versmelting (melt). Door deze onmiddellijke reactie onstaat scherpe putranden. Deze zijn cruciaal om de afspeellaser te helpen de verkregen informatie accuraat te interpreteren, waardoor het gebruik van de foutcorrectie tot een minimum beperkt kan worden. Bovendien wordt de andere zijde van de disc bedekt met een speciaal ontworpen zwarte verf, zodat afbuigende reflecties worden gereduceerd.


Ultra kwaliteitscontrole - 4 niveaus van kwaliteitscontrole
MFSL maakt gebruik van één van de strengste kwaliteitscontroles in de industrie. De fabricage en het inpakken van de Ultradisc DVD-r’ gebeurt dan ook in de modernste stofvrije ruimtes. Mobile Fidelity Sound Labs maakt gebruik van een kwaliteitscontrole op vier niveaus. Ten eerste wordt één op de 3000 exemplaren aan een twee uur durende test onderworpen, voordat deze volgens de MFSL normen wordt goedgekeurd. Ten tweede wordt iedere geproduceerde Ultradisc bij het verlaten van de productielijn getest. Een geavanceerde computer wordt gebruikt om jitter, dikte van het schijfje, de kwaliteit van het goud en de excentriciteit te meten. Ten derde wordt de schijf ook nog eens door een speciale inspecteur (die medische handschoenen draagt) aan een visuele test onderworpen. Als laatste wordt deze test nog eens herhaald door een andere inspecteur, net voordat de speciale zwarte verflaag wordt aangebracht.

Ultradisc DVD-r’s moeten alle niveaus van de kwaliteitscontrole passeren voordat ze verscheept kunnen worden. Asl een DVD-r niet door de kwaliteitscontrole komt zal hij ook niet als Ultradisc op de markt verschijnen. MFSL garandeert dan ook dat u met een Ultradisc de meest verfijnde DVD-r ter werels in uw handen heeft.


Levenslange garantie
Met het ontwikkelen van een DVD-r die een leven lang meegaat, biedt MFSL dan ook daadwerkelijk een levenslange (beperkte) garantie.


U kunt de Mobile Fidelity Ultradisc 24 KT Gold DVD-r`s bestellen bij High Fidelity Discs

Prijzen:
Mobile Fidelity Ultradisc 24 KT Gold DVD-r (5 stuks in Lift-Lock Case) - 31,50 euro
Mobile Fidelity Ultradisc 24 KT Gold DVD-r (25 stuks op spindel) - 130,50 euro
Mobile Fidelity Ultradisc 24 KT Gold DVD-r (50 stuks op spindel) - 242 euro


EDITORS' CHOICE