NIEUWSDaluso

Daluso Dutch Basic Improved

0 | 11 oktober 2006 | Daluso

(ingezonden mededeling)

Daluso heeft zijn Dutch Basis luidsprekers XL en XXL verbeterd. Dit resulteerde in: meer dynamiek vanwege het zeer geringe energieverlies in de kast, een zeer goede controle in de basweergave, meer ruimtelijkheid, meer diepte en focussering door het elimineren van inwendige verticale en horizontale staande golven.

Daluso introduceerde 2 jaar geleden de eigen luidsprekerlijn `Dutch Basic`, waarin de XL en XXL de basis vormen. Ondanks het hoge design-gehalte van de Dutch Basic-lijn, heeft Daluso veel complimenten mogen ontvangen van consumenten, dealers en collega-fabrikanten voor de bijzondere geluidskwaliteit.

Afgelopen jaar, op de VAD-show 2005, heeft Daluso vele verbaaasde blikken gezien, die in positieve zin boekdelen spraken. Onlangs de High Fidelity Belgium kreeg Daluso van meerdere bezoekers het predicaat: `beste geluid van de show`.

Het was stevig ploeteren voor Daluso maar ook naar aanleiding van andere activiteiten weten ze dat (het merk) Daluso tamelijk goed bekend is geworden bij het publiek en de branche. Toch heeft het luidsprekermerk Daluso een rustige aanloop gekend in de economsich achterblijvende periode. Hierin heeft Daluso de gelegenheid gehad om diverse onzichtbare verbeteringen in het ontwerp te brengen, die bij alle modellen ondanks de relatief kleine kastvolumes een zeer volwassen geluidsbeeld en geluidskwaliteit laten horen.

Aan de basis hiervan ligt een nieuw Low-Energie-Loss ontwerp. De voorheen rijkelijk met dempingsmateriaal gevulde kastinhoud heeft plaatsgemaakt voor nauwelijks enige inwendige aankleding. Alleen op zeer specifieke plekken in de kast waar zich ongewenste hoorbare acoustische gedragingen manifesteren worden zeer bescheiden hoeveelheden materiaal aangebracht. Dit resulteerde in: meer dynamiek vanwege het zeer geringe energieverlies in de kast, een zeer goede controle in de basweergave, meer ruimtelijkheid, meer diepte en focussering door het elimineren van inwendige verticale en horizontale staande golven. Samen met een Solid Core interne bekabeling, ClarityCaps SA-condensatoren en de originele coaxiale bezetting zetten de Dutch Basics een geluid neer dat eigenlijk bij veel grotere luidsprekers thuishoort.

Aan een goed afgestemde `Versterker-kabels-Daluso`-combinatie zal men zeer veel luisterplezier en genot ervaren. Daarbij verdient het nog steeds de aanbeveling om versterkers met een wat  ruimer bemeten voeding in te zetten, waardoor de Dutch Basics een nog meer dynamisch karakter krijgen.

Nog steeds zijn er legio finishmogelijkheden, voor degene die specifieke persoonlijk interieur-wensen heeft. De kleinere L-, M- en S-modellen geven uitbreidingsmogelijkheden naar A/V-systemen.

Op de VAD-Show 2006 zullen Dutch Basic XXL`s worden gedemonstreerd in combinatie met 2x7 Watts 300B Reimyo-apparatuur en Harmonix-bekabeling. Daluso is te vinden in de sfeervol ingerichte kamer 14.

Prijzen:
De adviesprijzen voor respectievelijk Dutch Basic XL en XXL zijn nog steeds 2800 euro en 3400 euro per paar.


EDITORS' CHOICE