NIEUWSPioneer

Pioneer surround voor X-Box360

Redactie HiFi.nl | 26 september 2006 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Nieuw specifiek ontworpen Surround Sound System voor Xbox 360 Systeem met hoog vermogen dat het speelgenoegen versterkt

Pioneer kondigt de introductie aan van zijn nieuw hoogpresterend 5.1 Surround Sound System - HTP-GSI - dat werd ontworpen voor exclusief gebruik met het Xbox 360™-videospellen- en entertainment-systeem.

HTP-GSI biedt een robuuste subwoofer-ontvanger met een totaal digitaal versterkervermogen van 600 W, vijf satellietluidsprekers en een separaat scherm, en het deelt ook de esthetiek van de spelconsole.

"Spelletjesmakers steken evenveel energie, indien niet meer, in de audiokwaliteit als in de grafische videoweergave; dit benadrukt de behoefte aan een audiosysteem dat in staat is een getrouwe weergave van het origineel af te leveren", zegt Philippe Coppens, Manager Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europe. "Het HTP-GSl-systeem garandeert een indrukwekkende klanknauwkeurigheid bij spelletjes die worden gespeeld via de spelconsole, voor een ongelooflijk veelzijdige speelbeleving met hoge definitie."

De universele afstandsbediening van HTP-GSI is compatibel met de Xbox 360 en met Windows Media Center Edition (1); ze biedt de Xbox®-gidstoets, de cursor- en de Enter-toetsen, evenals de Y, X, A, en B stuurtoetsen.   Ze kan de multimediamogelijkheden van de Xbox 360 benutten, evenals de typische systeemfuncties van HTP-GS1.

Het HTP-GSl-systeem is uitgerust met het eigen Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC) van Pioneer, met 3 bands-equalizer, voor snelle, gemakkelijke en exacte klankinstelling, geoptimaliseerd voor uw living.

Andere mogelijkheden van het systeem zijn:

  • Sound Retriever (geluidsexctractie) voor betere klankkwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden die zijn opgeslagen op de harde schijf van de console of die via netwerk zijn binnengehaald van een huiscomputer.
  • Ingebouwde DTS en Dolby Digital Surround Decoders via drie digitale ingangen.
  • Dolby Pro Logic II voor analoge of digitale 2-kanaalsbronnen.
  • SR+-terminal voor integratie in en sturing van het Surround Sound System, indien aangesloten op een Pioneer PureVision plasma-TV.


Beschikbaarheid
September 2006

Prijs
HTP-GS1: 399 euro

1 De Media Center-functie is beschikbaar via de uitbtreidingsmogelijkheden van de Xbox 360; dit vereist het gebruik van een PC met Windows XP Media Center Edition.


EDITORS' CHOICE