NIEUWSB&W

X-Box360: volledig HDTV

Redactie HiFi.nl | 24 september 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Xbox 360 krijgt volle HDTV-mogelijkheid

Tijdens de Tokyo Game Show 2006 heeft Microsoft onthuld dat de Xbox 360 na een software-update geschikt is om spellen en video`s in volle HDTV-kwaliteit te tonen. De console krijgt dan ook een upscaling-functionaliteit, om lagere resoluties naar 1080p om te rekenen.

De update valt samen met de introductie van de HD DVD-speler voor de Xbox 360, die op 17 november verschijnt. Het maakt het kijken van HD DVD-films in de hoogste resolutie mogelijk, belooft Microsoft. Films of spellen in een lagere resolutie worden opgeblazen tot 1080p. 

De verwachte verkoopprijs van de HD DVD-speler is 19800 yen, wat neerkomt op een scherpe 133 euro. Microsoft levert er ook een Xbox 360 Universal Media Remote bij.

Alleen het duurdere consolemodel heeft een HDMI-uitgang, die volgens de HD DVD-specificatie vereist is voor de weergave van HDTV-inhoud. De vraag dringt zich op wat dat inhoudt voor de goedkopere Xbox 360 `Core`. Gamesite Kotaku wist op de beurs een Microsoft-vertegenwoordiger te strikken.

De Xbox 360 Core krijgt de update wel, maar als Hollywood vasthoudt aan de HDMI-verplichting, zal die geen HD-informatie kunnen weergeven. "Dat is een technische keuze", stelt Shane Kim van Microsoft Game Studios. "We kunnen de HDTV-video ook via VGA of componentuitgangen voeren", aldus Kim.

MERK

EDITORS' CHOICE