NIEUWSNaim Audio

NAIM: NAC122X voorversterker

Redactie HiFi.nl | 09 september 2006 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)
 
Sterk verbeterde prestaties ten opzichte van zijn voorganger de NAC 112x

Naim, de meest vooraanstaande High-end fabrikant van het Verenigd Koninkrijk, introduceert in september de vervanger van de NAC112x voorversterker.

De NAC122x is afgeleid van zijn grotere broer, de NAC202 en heeft een hardwired gemotoriseerde ALPS volume potmeter. Deze Alps geeft een beter gevoel, minder ‘noise’ en een duidelijk beter geluid dan de ladder-weerstand volume regeling uit de NAC112x.

De zes DIN ingangen zijn nu relais geschakeld in tegenstelling tot de multiplex configuratie bij de NAC112x. Hiermee wordt een nog hogere klank kwaliteit verkregen. Ingangen een en zes: CD en Aux2 zijn ook als RCA ingang gedupliceerd.

Naim heeft veel zorg besteed aan het zo resonantie arm mogelijk maken van zowel de behuizing als de versterker boards.

De NAC122x heeft naast de Naim DIN uitgang ook een extra RCA stereo uitgang. Deze RCA uitgang is geoptimaliseerd voor gebruik van een actieve subwoofer en ondersteund hiermee het groeiende gebruik van 2.1 systemen.

Het achterpaneel heeft de zelfde lay-out als de NAC202 en is dus ook geschikt voor gebruik in een Naim Fraim rack.

Zoals gebruikelijk bij Naim is de NAC122x niet voorzien van een ingebouwde voeding. Voor de stroom voorziening kan de NAC122x aan de voorversterker voeding uitgang van de NAP150x of de NAP200 gekoppeld worden. Als upgrade zijn de FlatCap2x of de Hi-Cap2 voedingen voor handen. Een van de DIN ingangen heeft een voeding uitgang voor de Naim Stageline phono voorversterker.

Voor gebruik in een multi-room systeem kan een RS232 communicatie module gemonteerd worden. Voor verdere besturing kan er ook nog via een 3.5 mm plug een gemoduleerd RC5 signaal worden aangeleverd.

De NAIM NAC 122x is een voorversterker met een ongekende prijs/prestatie verhouding. Door middel van het toepassen van verschillende voedingen is hij in de toekomst gemakkelijk te upgraden. Hierdoor biedt de NAC 112x u veel toekomstig luisterplezier.

MERK

EDITORS' CHOICE