NIEUWS

Rega: vernieuwde Brio

Guido de Kanter | 08 september 2006 |

(van onze redactie)

Rega brengt nieuwe instapversterker

Rega brengt de derde versie op de markt van zijn instapversterker, die verder door het leven zal gaan onder de naam Brio 3. Ten opzichte van zijn voorganger zou de 3 opgebouwd zijn uit hoogwaardiger componenten. Daarnaast is het uitgangsvermogen gegroeid van 38 naar 49 watt per kanaal aan 8 ohm, onder andere dankzij verbeteringen aan de voeding.

Volgens Martijn Lavrijssen van importeur Joenit is de Brio 3 Rega`s meest puristisch opgebouwde versterker. Gebleven zijn, ook weer in versie 3, mechanische ingangs- en volumeregelaars, die zich helaas niet op afstand laten bedienen. Duurdere Rega`s doen volume- en ingangsregeling middels relais, maar in het geval van de Brio zou motorisering van volume- en ingangsregelaars voor een te hoog prijskaartje hebben gezorgd.

De Brio 3 gaat 600 euro kosten en komt in de derde week van september naar de Benelux. Hifi.nl heeft zich bij Joenit verzekerd van een testexemplaar.

N.B. 8 September 2006: tekst gerectificeerd ter correctie van een communicatiefout. De Brio is zelf nooit op afstand bedienbaar geweest. Duurdere Rega versterkers zijn dat wel, sinds 2000.


Fabrikant:   http://www.rega.co.uk/index2.htm
Importeur:   http://www.joenit.com/NL/Rega/Index.htm


EDITORS' CHOICE