NIEUWSHitachi

Hitachi met bredere kijkhoek

Redactie HiFi.nl | 02 september 2006 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hitachi Digital Media, onderdeel van de Japanse elektronicagigant Hitachi, introduceert nieuwe lcd-televisies die gebruikmaken van Hitachi’s eigen technologie ‘IPS-alpha’. Dit zorgt onder meer voor een bredere kijkhoek, waarheidsgetrouwe kleuren en hogere reactiesnelheid.

Hitachi breidt het assortiment uit met vier nieuwe HD-ready lcd-schermen, de 32LD9700 (32-inch) en 37LD9700 (37-inch) en in de 8000-serie de 32LD8600 en 37LD8600. De apparaten in de 9000-serie combineren IPS-alpha met Hitachi’s Picture Master-technologie voor de best mogelijke prestaties en gebruiksmogelijkheden. Zo zorgt de combinatie van de technologieën onder andere voor een kleurenpalet van meer dan 1 miljard realistische kleuren.

“Op het gebied van kijkhoek, reactiesnelheid en kleuren bleven de meeste lcd-schermen achter op plasmaschermen. Met Hitachi’s IPS-alpha technologie is dat nu verleden tijd. De nieuwe modellen hebben een kijkhoek 176 graden; de breedste hoek die op dit moment beschikbaar is voor lcd’s”, aldus Richard Bass, Senior Manager Display Products bij Hitachi.

Functionaliteit
Om het persoonlijke televisiekijken nog meer vorm te geven, beschikken de nieuwe lcd-schermen over een ‘freeze’ en ‘strobe’-functie. Met de eerste is het scherm op te delen in twee gedeeltes, waarbij een kant een stilstaand beeld weergeeft, terwijl aan de andere zijde de uitzending gewoon doorloopt. Met de strobe-functie kan de gebruiker bepaalde fragmenten vertraagd afspelen en zo bijvoorbeeld dat mooie doelpunt nogmaals bekijken.

De schermen hebben diverse aansluitingsmogelijkheden, waaronder twee HDMI-poorten, drie scart-aansluitingen en een USB-poort voor het gebruik van bijvoorbeeld digitale camera’s, game consoles en dvd-recorders. Een kaartlezer maakt het mogelijk om foto’s direct vanaf het geheugenkaartje te bekijken.

Design
De schermen hebben glossy zwarte randen en de speakers beschikken over platinumaccenten en zijn aan de onderkant gemonteerd. Hierdoor wordt de volledige breedte gebruikt voor weergave van het beeld in tegenstelling tot de meeste andere televisies. De 9000-serie beschikt bovendien over een gemotoriseerde voet die eenvoudig voor de ideale stand vanuit elke positie zorgt.

Beschikbaarheid en prijs
De 32LD9700, 32LD8600 en 37LD8600 zijn verkrijgbaar vanaf zomer 2006 voor adviesprijzen van respectievelijk 1799 euro, 999 euro en 1399 euro. De 37LD9700 wordt tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in september geïntroduceerd. Dit scherm heeft een adviesprijs van 2600 euro.


EDITORS' CHOICE