NIEUWSB&W

Mis(sen) – publicatie week 36

Marc Brekelmans | 31 augustus 2006 | B&W

Falen is menselijk, soms heb je het wel eens helemaal mis. Als de hele wereld roept dat iets geweldig is en jij vindt het niks; dan zou je het wel eens mis kunnen hebben. Wij nemen dan geen risico…. we vragen een ander naar zijn mening. Misschien blijk je dan wel gelijk te hebben en heeft de rest het mis.

Dit gebeurde toen we de Sonic Impact Super T-Amp lieten beoordelen door een van onze auteurs. De hele wereld riep hosanna bij het horen van dit kleine digitale versterkertje. Een dure High End versterker zeker? Nee, hoor; een plastic kastje van omgerekend ongeveer 25 euro. ‘Don’t believe the hype’, zong Public Enemy al in 1987. En dat deden we dus ook niet. In ieder geval niet zonder eerst zelf te luisteren.

Jakob Gooijer kreeg het duurdere broertje van de T-Amp, Super T-Amp genaamd, ter beoordeling thuis gestuurd. Wat hij ook deed, hij kreeg het kleine versterkertje maar niet aan het zingen. Kon nagenoeg de hele audiowereld het mis hebben? Of mankeerde er iets aan de oren van Jakob? Tijd dus voor een Second Opinion door Rene van Es. Mis of misser, u kunt het deze week lezen op HiFi.nl.

De Super T-Amp is deze week niet de enige recensie van de hand van Jakob. Hij mocht ook een complete Rega set onder handen nemen. En het moet gezegd; het was een verhelderende ervaring.

Nooit meer een televisieprogramma missen. Dat hoefde al niet meer sinds de komst van de videorecorder, maar met de komst van DVD recorders en HDD recorders met enorme capaciteiten hoeft u zeker niks meer te missen. Guido de Kanter bespreekt een drietal HDD recorders en legt uit waar u op moet letten wanneer u een dergelijk apparaat aan wil schaffen. Een artikel c.q. recensie die u niet mag missen.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

Oh ja, en wat u zeker niet mag missen is onze Super Vinyl prijsvraag. U maakt nog steeds kans op een Vinyl starsters set ter waarde van 1958 euro. Meedoen dus!


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Complete Rega set  
Rega heeft het gedaan: deze Rega set heeft mij laten beseffen dat er eigenlijk niet meer nodig is dan 4100 euro om op een volwaardige manier van muziek te kunnen genieten.

Super T-Amp  
Via Six Moons liep HiFi.nl een miniversterkertje tegen het lijf: de Sonic Impact Super-T amp. Deze versterker is een opwaardering van de 30 dollar kostende plastic versie.


Achtergrondartikelen

DVD- en HD-recording  
Toen de DVD werd geïntroduceerd werd meteen uitgekeken naar het moment dat er op schijfjes beeld in topkwaliteit kon worden opgenomen.


Software

Ewen Carruthers - When Time Turns Around  (CD)  
Günter Pauler van Stockfisch Records laat er geen twijfel over bestaan wat in zijn ogen en oren de meest interessante muzieksoort is. Verreweg het grootste deel van de bij het label onder contract staande uitvoerenden vallen in de categorie singer songwriter.

The 3 Rooms of Melancholia (DVD-film) 
Niet alleen Filmfestival Rotterdam beweegt zich op de DVD-markt, ook het IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam, is dit jaar begonnen pareltjes die anders niet bij de kijker zouden komen op de populaire schijfjes te zetten, onder de naam ‘IDFA’s Delicatessen’. The 3 Rooms of Melancholia is prachtig voorbeeld: een poëtische film over kinderen en oorlog, rond de uitzichtloze situatie in Tsjetsjenië.

Glasscuts - Philip Glass Remixed (CD) 
Componist Philip Glass heeft in sommige kringen de bijnaam ‘the Godfather of Trance’. Hoewel Klaus Schulze minstens zoveel recht heeft op die geuzenaam, lenen de strakke ritmische patronen van Glass zich bij uitstek voor bewerking tot dancetracks.

Claude Vivier – Rêves d’un Marco Polo (DVD-muziek) 
Componisten, en dan met name overleden componisten, zijn voor hun bekendheid aangewezen op pleitbezorgers die zorgen dat het werk gespeeld en gehoord wordt en blijft worden. Claude Vivier (1948-1983) heeft het wat dat betreft getroffen met Reinbert de Leeuw en Paul Audi.

Tied & Tickled Trio – A.R.C. (DVD-muziek)  
Veel is wazig en abstract. Zo is onduidelijk waar de letters A.R.C. voor staan, is dit geen trio maar een flink orkest en is van gebondenheid weinig te merken: in het concert dat de hoofdmoot van deze DVD uitmaakt wordt hele vrije muziek gemaakt. Kietelen is dan weer wel herkenbaar, want dat doet deze exponent van het rijke muzikale leven in het Zuid-Duitse Weilheim, oftewel het cluster aan bands rond The Notwist, zeer.

MERK

EDITORS' CHOICE