NIEUWSB&W

LG Blu-Ray rewriter


Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Eerste optische Blu-Ray opslagdrive ter wereld met 4-voudige brandersnelheid 
 
Almere, 28 augustus 2006 - De productenlijn van optische Super-Multi drives en branders van LG Electronics bevat nu ook voor de Nederlandse markt een versie die gebruik maakt van Blu-Ray. Deze nieuwe LG Blu-Ray Disc Rewriter, die leverbaar is als interne drive (GBW-H10N), komt tegemoet aan de vraag van klanten naar kwalitatief betere opnamemogelijkheden voor audio en video in combinatie met hogere opslagcapaciteit.
 
De LG Blu-ray Disc Rewriter combineert de uiterst geavanceerde Blu-Ray technologie met alle andere optische formaten zoals dvd, dvdĀ±R, dvdĀ±RW en dvd-RAM. Eerder al was LG pionier op het gebied van de `Super-Multi` capaciteit (branden in vrijwel alle beschikbare formaten) die de eindgebruiker een ongeĆ«venaard gebruiksgemak biedt. De compatibiliteit met alle opneembare disktypes maakt het immers een stuk eenvoudiger om lege schijven te kopen: risico`s op de aankoop van een verkeerd formaat zijn er niet meer.   


 
Blu Ray technologie
Het gebruik van de Blu-Ray technologie voor dataopslag biedt meerdere voordelen ten opzichte van de bestaande formats. De kortere golflengte van de blauwe laser van de Blu-Ray stelt gebruikers in staat om grote hoeveelheden data op te slaan. Een Blu-Ray disk biedt een opslagcapaciteit die vijf keer groter is dan bij de traditionele optische drivesystemen en kan maximaal 25 GB aan data bevatten. LG`s GBW-H10N is in staat om een BD-R schijf met 4-voudige snelheid te branden en een BD-RE (Rewritable disk) met dubbele snelheid. Een dvd-RAM kan met een 5-voudige snelheid worden beschreven. Momenteel brandt de meerderheid van de (nog te introduceren) Blu-Ray branders de disks slechts met dubbele snelheid, de GBW-H10N neemt hierin duidelijk het voortouw.   
 
"Gezien de vraag naar meer kwaliteit en een hogere opslagcapaciteit, zal LG`s Blu-Ray Disc Drive een significante impact hebben op de Nederlandse markt," zegt B.H. Kim, CEO van LG Electronics Benelux. "Voor ons als wereldmarktleider op het gebied van optische drives en branders, getuigt ook deze Blu-Ray Disc Rewriter van onze vastbeslotenheid om koploper te zijn op technologisch gebied."
 
BDA
Blu-Ray is een gezamenlijke ontwikkeling van de Blu-Ray Disc Association (BDA), een wereldwijde alliantie van toonaangevende producenten van consumentenelektronica, personal computers en media. LG maakt deel uit van de Board of Directors van de BDA. Hoewel er een ander type laser wordt gebruikt, zijn Blu-Ray producten gemakkelijk compatibel te maken met de oudere cd`s en dvd`s door gebruik te maken van een optische leesunit die compatibel is met BD/dvd/cd. Het voordeel van het gebruik van een blauwviolette laser (405 nm) is gelegen in het feit dat de golflengte korter is dan bij de rode laser (650 nm). Daardoor is het mogelijk om de laserpunt met nog hogere precisie te focussen. Data kan hierdoor nog compacter worden weggeschreven en op een kleinere ruimte worden ondergebracht. Zodoende past er meer data op een disk van hetzelfde formaat als een cd of dvd. In combinatie met een wijziging van de numerieke apertuur naar 0,85, is het mogelijk om op een Blu-Ray disk 25GB tot 50GB op te slaan.
 
Prijs en beschikbaarheid
De Blu-Ray Disc Rewriter GBW-H10N van LG is leverbaar vanaf midden september en heeft een consumentenadviesprijs van 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE