NIEUWS

The Crusader Returns

Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2006 |

(ingezonden mededeling)

Sinds Ruark’s start in 1986 heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd met fabricage van luidsprekers van zeer hoge kwaliteit. Voorbijgaande jaren hebben vele fraaie modellen laten zien, maar zoals vaker het geval is zijn het de vroegere modellen waar men met veel plezier aan terugdenkt en refereert. Ingaand op de vraag uit de markt zijn Mk III versies van de Sabre en Talisman een voldongen feit. Nu kondigt Ruark met trots ook de Crusader III aan binnen de Heritage lijn.

De originele Crusader kreeg al faam door het produceren van een geluidsbeeld welke verder ging dan je van zijn bescheiden afmetingen mocht verwachten. Anno 2006 met nieuwe en verbeterde drives en constructie technieken voor handen, is wederom een opmerkelijke luidspreker herboren.
Als 3-weg systeem is elke drive ontwikkeld om te excelleren in zijn gegeven frequentiebereik. De hoge frequenties worden weergegeven door een zeer fraai gebouwde aluminium ribbon tweeter. Voor de midrange word een 75 mm dome gebruikt aangevuld met een 180 mm basunit voor de laagweergave. De units zijn geplaatst in  gepartioneerde ruimtes binnen de elegante behuizing. De baspoort is aan de voor zijde gebouwd om plaatsing in de ruimte te vergemakkelijken. Het resultaat is een geoptimaliseerde akoestische performance. De Crusader III staat garant voor veel compromisloos luisterplezier.


Prijs en verkrijgbaarheid:
Ruark Crusader III: 2498 euro per stuk

verkrijgbaar in Natural Oak, Natural Cherry en Rich Walnut

Voor meer informatie: www.avtunes.nl, info@avtunes.nl


EDITORS' CHOICE