NIEUWS

Audiofiele netwerkbox

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2006

(gezien op het Internet)

Het kan: verzot op geluidskwaliteit en toch gebruikmaken van een thuisnet voor muziekdistributie. Het bedrijf Slim Devices komt op 18 september met de Transporter-muziekspeler op de markt.

Hij kost 2.000 dollar en is bestemd voor muziekliefhebbers die kwaliteitsverschil horen tussen gecomprimeerde muziek en niet-ingeblikte bestanden.

Lees hier een artikel van de BBC over de Transporter

Bij het persen van muziekbestanden in MP3, AAC (Apple) of Windows Media gaat een groot deel van de data verloren. Er blijft genoeg over voor de kritiekloze luisteraar, maar aan de oren van de kenner doen deze formaten pijn, zij prefereren Flac en Wav omdat daarbij geen informatie verloren gaat.

De Transporter kan thuis worden verbonden met de versterker van de geluidsinstallatie. De muziek kan ze ontvangen via een wifi-verbinding of een ethernetkabel van een pc die breedbandig aan internet is verbonden.

Het nieuwe van de Transporter is niet deze set eigenschappen, maar het behoud van de muziekkwaliteit in de formaten Flac en/of Wav. Verantwoordelijk daarvoor is een hoogwaardige DAC-converter (digitaal naar analoog), die volgens Slim Devices van een kwaliteit is die normaal gesproken alleen in veel duurdere systemen is aan te treffen.

De Transporter kan alle vormen van gecomprimeerde bestanden verwerken en heeft continue toegang tot een eigen internetradio-netwerk, zij het met een mindere geluidskwaliteit.


EDITORS' CHOICE