NIEUWSB&W

Nieuw op HIFi.nl - publicatie week 29

Marc Brekelmans | 20 juli 2006 | B&W

Ondanks de hitte en de vele mensen die momenteel op vakantie zijn blijven we bij HiFi.nl gewoon doorgaan. Zo kunt u deze week  een recensie lezen van de nieuwe Audio Physic Scorpio`s (Phil van Deijk is duidelijk onder de indruk van deze luidspreker) en brachten we een bezoek aan Audiotec, importeur van o.a. AVI, Origin Live, Hifidelio en Whest Audio. Verder deze week ook de gebruikelijk software recensies en een nieuwe set van de week.

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Audio Physic Scorpio 
De kast kent nagenoeg geen kleuring wat zich vertaalt in een fris, open en vooral luchtig klankbeeld, zonder daarbij kaal en iel te klinken. Want dat is juist waar de Scorpio zo goed in is, het neerzetten van een doorzichtig beeld met een rijkelijk, eerlijk palet aan natuurlijke muzikale klankkleuren.Hi-Visit

Audiotec 
Met een Hi-visit weet je nooit precies waar je aan toe bent. Soms praat je uitsluitend over producten, een andere keer praat je meer over de markt en de strategie van een onderneming. Ook bestaat de mogelijkheid dat je uitgenodigd wordt om naar de producten van de importeur te luisteren en dat een gesprek slechts een inleiding vormt tot muzikale genoegens.


Software

Paul Wertico Trio - Another Side (CD) 
Verreweg de meeste jazz liefhebbers zullen Paul Wertico kennen als de man die in 1983 Danny Gottlieb opvolgde als drummer van de Pat Metheney Group. Met de band van de legendarische jazz gitarist behaalde hij maar liefst zeven Grammy Awards terwijl hij daarnaast o.a. ook nog betrokken was bij Pat’s imponerende soloproject “Secret Story”.

Ray Brown with John Clayton & Christian McBride - Super Bass (CD)
Je moet wel lef hebben om een concert te geven waarin maar liefst drie contrabassen als trio-formatie tegelijkertijd aan het woord zijn. Waar het horen van dit instrument tijdens een concert voor menigeen een reden is om naar de bar te snellen dan wel een oude bekende te gaan begroeten, zou je je met de onderhavige bezetting het risico van hectische taferelen aan de bar levendig kunnen voorstellen.

Tunng - Comments of the Inner Chorus (CD) 
Ingetogen, pastorale folkliedjes in een woud van moderne elektronische bliepjes en clicks, het blijft een wonderlijke combinatie. Wie na Mother’s daughter and other songs nog dacht dat het een gimmick was mag wakker worden: de tweede Tunng CD toont consistentie, oftewel meer van hetzelfde. Belangrijkste is dat het weer fantastisch werkt.

Rolf Lislevand – Nuove musiche (CD) 
‘Nieuw’ is een term met een beperkte houdbaarheid. Luitspeler en gitarist Rolf Lislevand verwijst met de titel van zijn CD naar de Camerata Fiorentina, een groep componisten uit Florence die rond 1600 besloten dat het maar eens afgelopen moest zijn met de complexe en vooral strenge polyfonie. Op basis van klassieke voorbeelden werd een muziek uitgevonden die in haar eenvoud meer mogelijkheden voor expressie bood.

Deep Purple – Live At Montreux 1996 (DVD-muziek) 
Een mooi jaar 1967. Niet alleen omdat toen het eerste bloot op de Nederlandse televisie verscheen en de eerste harttransplantatie plaatsvond (of er verband is weet ik niet), maar ook omdat in Zwitserland de eerste editie van het Montreux Jazz festival werd gehouden.

MERK

EDITORS' CHOICE