NIEUWSB&W

Cayin bij Hay End Audio

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Hay-End Audio te Venlo heeft met ingang van 5juli het agentschap voor Nederland en België verworven van Cayin producten naast de producten van Triangle en Dared. Cayin heeft een compleet programma aan buizen versterkers, solid state (surround) versterkers, tuners en (SA)CD spelers met en zonder buizen.

Ook Cayin (Sparkaudio) is een Chinese firma gevestigd in de ’High-End Valley’ bij Hong Kong. Cayin heeft al jaren een uitstekende reputatie in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Kenmerken zijn het fraaie design, de uitstekende afwerking en de kwaliteit van de gebruikte materialen en onderdelen. Bijzonder is dat het signaalpad in de buizen versterker trappen niet via printplaten loopt maar hardwired is uitgevoerd. Dit is fabricagetechnisch zeer bewerkelijk, maar is optimaal voor een ongehinderde signaaloverdracht. Waar nodig is bedrading getwist ter reductie van stoorvelden Dit staat garant voor een maximaal ongehinderde en natuurlijke weergave van alle frequenties.

De onderdelen zijn van hoogwaardige audiofiele kwaliteit, zoals: MKP foliecondensatoren, Nichicon NX grade elco’s, een Alps motorpotentiometer, keramische buisvoeten en een smoorspoel voor een optimaal schone hoogspanningscvoeding.

HEA geeft 2 jaar garantie op het gehele product!

Een kenmerkend voorbeeld van een Cayin versterker is de A55-T. Dit is werkelijk een van de meest muzikaal realistisch klinkende KT88 push-pull versterkers vandaag op de markt.
Deze geïntegreerde versterker heeft 4 ingangen en een ’REC’ uitgang. Ingangskeuze, volume en Ultralineair<>Triode configuratie zijn op afstand bedienbaar. De A55-T levert over 4 of 8 ohm uitgangen, 2 x 40 Watt in Ultralineair of 2 x 20 Watt in Triode. Het front is naar keuze in zwart of in aluminium. Het chassis en de losse meegeleverde kap zijn uitgevoerd in glanzend metallic antracietkleurige lak. Alle aansluitbussen zijn van een zeer zware kwaliteit. Het front is gefreesd uit 10 mm massief aluminium; het chassis is van 1 mm plaatstaal.

Prijs: 1650 euro.

Cayin’ top (HD)CD speler is de CDT-17A, met 4 stuks 6922 buizen en symmetrische uitgangen. Het looopwerk en de separate voedingstrafo’s voor analoog en digitaal zijn afzonderlijk ingekapseld en mechanisch geïsoleerd opgehangen. Het gewicht van deze speler is 16 kilo!. Leverbaar met een zwart of aluminium front.

Prijs:  2499 euro.

Zie www.hayendaudio.nl voor meer productinformatie en verkoopprijzen, of bel (+31)(0)6-15545270 of mail naar info@hayendaudio.nl

MERK

EDITORS' CHOICE