NIEUWSHitachi

Hitachi 55 inch plasma

Redactie HiFi.nl | 01 juli 2006 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Nieuw model gelijktijdig te gebruiken voor verschillende doeleinden door meerdere gebruikers

Brussel, 29 juni 2006 – Hitachi Digital Media, onderdeel van de Japanse elektronicagigant Hitachi, breidt het assortiment uit met de 55PD9700, een nieuwe 55 inch HD ready plasmatelevisie.

De televisie heeft een heldere beeldweergave, dankzij een resolutie van 1366 x 768 pixels. Verder is het scherm uitgerust met de door Hitachi zelf ontwikkelde Picture Master HD chipset, waarmee uiterst accurate kleurweergave mogelijk is; inclusief puur rood, wat voor een plasmatelevisie traditioneel gezien de moeilijkste kleur is om te reproduceren.

Design
Hitachi heeft veel aandacht besteed aan het ontwerp van de televisie. De speakers hebben platinumaccenten en licht afgeronde hoeken, en contrasteren met het `Japan Black`-scherm. De speakers gaan naadloos over in de televisiekast. De afstandsbediening heeft duidelijke toetsen voor de belangrijkste functies, zoals volume en kanaalwisseling. Bovendien is deze te programmeren voor de bediening van andere apparaten.

Een flexibele standaard maakt het mogelijk om de televisie naar beide zijden 30 graden te laten roteren en hiermee de beste kijkpositie te krijgen. Daarnaast kan de gebruiker bepaalde instellingen, zoals kleurschakeringen, naar eigen voorkeur via een menu instellen en opslaan. Hierdoor zijn direct de juiste instellingen voor bijvoorbeeld dvd-spelers, spelcomputers en televisiebeelden beschikbaar.

De 55PD9700 beschikt over een geheugenkaartlezer en usb-aansluiting, zodat foto’s van een digitale camera op het scherm zijn te bekijken. Het scherm heeft twee high definition-ingangen om bijvoorbeeld een XBox 360 aan te sluiten.

Gelijktijdig gebruik
De Hitachi 55PD9700 kan tegelijkertijd door verschillende mensen worden gebruikt. Zo is het mogelijk op de ene helft van het scherm naar een TV-programma te kijken, waarbij het geluid afkomstig is uit de speakers, terwijl iemand anders via de andere helft van het scherm bijvoorbeeld een dvd-film kan bekijken. Het hierbij behorende geluid is dan te beluisteren via een hoofdtelefoon.

Deze verdeling van het scherm kan ook worden toegepast om tussen verschillende programma’s te schakelen. Het is mogelijk om naast live beeld drie vensters te tonen met stilstaande beelden. Op ieder gewenst moment kan er tussen deze vier vensters geschakeld worden, zodat afwisselend één van de drie beelden live wordt getoond. Ook is het mogelijk om live beelden tussen twaalf kanalen te laten rouleren. Het scherm is ook te verdelen tussen programma’s en teletekst.

Specificaties
Het plasmascherm beschikt over een snelle 1080i processor, die elke pixel kan versterken. De voordelen hiervan zijn vooral te merken bij high definition-uitzendingen, maar ook analoge programma’s profiteren van deze ‘upscaling’. Het geluid komt uit tien speakers, waaronder twee subwoofers, die voor een totale output van 36 watt zorgen. Bovendien is er een uitgang voor een externe subwoofer en dankzij Trubass, SRS en BBE-processoren is het geluid verder op maat aan te passen.

De Hitachi 55PD9700 heeft twee HDMI-inputs, een componentaansluiting, scart, S-VHS en composite video inputs. Een van de HDMI-inputs heeft een aparte audio-uitgang voor gebruikers die het scherm via een DVI-uitgang op een PC of dvd-speler willen aansluiten.

Beschikbaarheid en prijzen
De 55PD9700 is beschikbaar vanaf juli 2006. De adviesprijs bedraagt 4.999 euro.


EDITORS' CHOICE