NIEUWSB&W

Honden en illegale DVD`s


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2006 | B&W

(opgepikt door onze redactie) 

De filmindustrie heeft speurhonden getraind om namaak-dvd`s op te sporen. Twee honden werden voor het eerst door de Britse douane ingezet in de FedEx-hub in Standsted Airport bij Londen. Bij deze eerste test werden er enkel pakketten met legale schijfjes gevonden.

De twee labradors Lucky en Flo werden getraind door de Federation Against Copyright Theft (FACT). De Motion Picture Association of America (MPAA), de overkoepelende organisatie van de Amerikaanse filmstudio`s, was eveneens bij het project betrokken. Het duurde circa acht maanden voordat de twee honden in staat waren verborgen dvd-schijfjes op te sporen.  
 
FACT wil de honden inzetten om nagemaakte dvd-films op te sporen die via koerierdiensten of de post worden verscheept. Lucky en Flo moeten vooral helpen bij het vinden van namaak-dvd`s die verborgen worden in andere pakketten. Er wordt vooral jacht gemaakt op buitenlandse bendes die op grote schaal illegale kopieën van kaskrakers maken en deze in Engeland verkopen. Dergelijke criminele organisaties zouden volgens FACT vorig jaar 406 miljoen euro hebben verdiend aan de Britse handel in illegale films.

MERK

EDITORS' CHOICE