NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer Recorders


Redactie HiFi.nl | 30 mei 2006 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt vandaag de lancering aan van de nieuwe slimline HDD/DVD-recorders – de eerste met multi-format recording en playback voor DVD-R (incl. Dual Layer) / DVD-RW, +R (incl. Double Layer)/ +RW en DVD-RAM.

De nieuwe DVD-recorders van Pioneer garanderen superieure prestaties op het gebied van opnamekwaliteit, toonaangevende opnamecapaciteit op zowel HDD als DVD – met tot 24 uur op DL DVD-R, gecombineerd met unieke high-speed dubbing en een reeks eenvoudig te bedienen, gebruiksvriendelijke functies waaronder Pause Live TV en kenmerken als de geëvolueerde Digital Audio jukebox. Deze kenmerken kaderen binnen Pioneers streven naar kwaliteit, vernieuwing en gebruiksgemak in de categorie DVD-recorders.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

“De nieuwe DVD-recorders van Pioneer zijn een uitstekende oplossing voor de consument die één enkel product wenst te gebruiken voor zijn volledige entertainment content, zodat hij zijn steeds groter wordende muziek-, video- en zelfs fotocollectie eenvoudiger kan opslaan en er intenser van kan genieten”, aldus Philippe Coppens, Manager Technology en Product InfoManagement, Pioneer Europa. “De klant heeft baat bij de technologische hoogstandjes van de nieuwe HDD/DVD-recorders en dankzij de invoering van multi format recording en playback zijn er geen beperkingen meer”.

Een aantal van de gestroomlijnde, fraai ogende analoge tuner-modellen (hoogte 69 mm): de DVR-440H met een harde schijf van 80GB waarop tot 227 uur video kan worden opgeslagen; de zilverkleurige DVR-540H (160GB HDD) waarop tot 445 uur video kan worden opgeslagen. Beide zijn eveneens beschikbaar met DVB-T geïntegreerde Digital Terrestrial Tuner, respectievelijk de DVR-440HX en DVR-540HX (hoogte 79 mm).

Geperfectioneerde Multi-Format Recording en perfecte Picture Playback
De nieuwe HDD/ DVD-recorders van Pioneer kunnen niet alleen elk huidig beschikbaar DVD-formaat aan – van DVD-R (inc. Dual Layer) / DVD-RW tot +R (inc. Double Layer) / +RW en zelfs DVD-RAM – maar garanderen eveneens de grootste playback-compatibiliteit met DivX-playback.

Alle producten beantwoorden aan de DivX-certificatiestandaard voor een hoge playback-kwaliteit van digitale video in gecomprimeerde vorm. Andere playback-kenmerken zijn: MP3, compatibiliteit met WMA gecomprimeerde audio- en JPEG-bestanden op CD of DVD.

Met de 108MHz / 10bit video DAC, uitgerust met Dual PureCinema Progressive Scan (PAL / NTSC) staan de recorders borg voor een stabiel en trilvrij beeld indien ze worden aangesloten op een compatibel weergavetoestel.

Meer entertainment en flexibele multi-tasking
Pioneer breidde de toepassingen van de HDD / DVD-recorders uit door een Digital Audio Jukebox toe te voegen die een snelle toegang biedt tot honderden titels.
Met één druk op de knop kan de consument zijn favoriete CD’s naar de HDD kopiëren en snel MWA of MP3-bestanden van een optische drager kopiëren. Het is de ideale drager voor een gigantische bibliotheek met videocontent en audiotitels. De albums kunnen worden opgezocht en afgespeeld met behulp van de Juke Box Navigator op het scherm.

Dankzij de JPEG-slideshow hoeven foto’s niet langer op een klein computerscherm of in papieren formaat te worden bekeken.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Video kan veel sneller worden omgezet in DVD dankzij de geïntegreerde high-speed DVD-brander. Afhankelijk van de geselecteerde opnamemodus en het gebruikte DVD-medium verloopt de overdracht tot 100 keer sneller dan in reële tijd – een van de hoogste snelheden die vandaag beschikbaar zijn.

De recorders zijn bovendien uiterst flexibel op het vlak van multi-tasking. De gebruikers kunnen niet alleen genieten van ‘Chase Play’-playback maar ook nieuwe content op de HDD opnemen terwijl ze eerder opgenomen media op of van DVD omzetten of een back-up van de harde schijf maken – nog een uniek kenmerk.

Nog gebruiksvriendelijker
De producten zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Door de interactie van de consument met de technologie te evalueren, kon Pioneer een gebruiksvriendelijke on-screen interface (GUI) ontwikkelen. Zelfs wanneer de gebruiker zijn nieuwe recorder voor het eerst uitprobeert, kan hij probleemloos gebruikmaken van de eenvoudige, handige en duidelijke on-screen-instellingen dankzij de volgende functies:

  • De ‘Disc Navigator’, een flexibele scrollfunctie door het hele programma en verschillende opties voor titelweergave. Met behulp van de ‘multi mode’ kunnen verschillende titels worden geselecteerd waarop tegelijkertijd dezelfde actie wordt uitgevoerd. Zo kunnen verschillende titels bijvoorbeeld onmiddellijk worden gewijzigd of gewist.
  • Met één druk op de knop een ingebouwde meertalige HELP-functie voor klantondersteuning die de consument naar de volgende stappen binnen het menu leidt.
  • De intelligente DVD-recorders geven automatisch hulpberichten weer om een probleemloos gebruik te garanderen.
  • Daarbovenop wordt het gebruiksgemak van elk model aangevuld met de GUIDE Plus+™ EPG, een meerdaagse elektronische tv-gids met eenvoudige programmeermogelijkheden in een gedetailleerde lijst met televisiezenders en programma’s.
  • De DVB-T-modellen zijn eveneens uitgerust met een SI-gebaseerde Digitale EPG, een digitale variant van de analoge GUIDE Plus+™ EPG

Een nieuwe, ‘eenvoudige’ afstandsbediening vergroot de gebruiksvriendelijkheid door het aantal toetsen tot een absoluut minimum te beperken. De ongecompliceerde lay-out – met twee in het oog springende lichtblauwe knoppen – garandeert snelle toegang tot talloze functies, instellingen en kenmerken, door toetsen die dagelijks worden gebruikt te vergroten en bij elkaar te plaatsen.

Prijs:
DVR-440H:   449 euro
DVR-540H:   499 euro

EDITORS' CHOICE