NIEUWSB&W

Stof - publicatie week 21

Marc Brekelmans | 26 mei 2006 | B&W

Ook deze week hebben we weer de nodige leuke artikelen en recensies op HiFi.nl. Wat dacht u bijvoorbeeld van een interview met de wereldberoemde Nederlander Aalt Jouk van den Hul. Of een intrigerend verhaal over de werking van Acoustic Systems resonatoren?

Vooral dat laatste artikel zal het nodige stof doen opwaaien. Dat de Acoustic System resonatoren ook in grote en beroemde zalen (o.a. de Wiener Musikverein) gebruikt worden toont aan dat er een waarheid moet schuilen in de theorie achter deze kleine wondertjes. De enige manier om te kijken of ze echt werken is de befaamde Suck it and See methode, en dat is precies wat Henk & Marja deden.

Verder een recensie van de Audiovector Mi3 Signature luidsprekers,  een vijftal software recensies, een Hi-Visit bij Expert Roosendaal en een column van Rene van Es.

Weer genoeg leesstof voor de komende week zou ik zeggen.

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Acoustic Systems resonatoren 
Dus wat kunnen we zeggen van deze kleine gevalletjes die wanneer hun naam valt in audiofiele” kringen nogal wat wenkbrauwen doen reizen? Gewoon, ze werken.

Audiovector Mi3 Signature 
Audiovector is een luidsprekermerk met een andere filosofie dan de meeste fabrikanten. Waar je bij een ander merk nieuwe speakers moet kopen wanneer je wilt upgraden kun je bij Audiovector je bestaande speakers opwaarderen.


Achtergrondartikelen - column

Van den Hul: wereldmerk
HiFi is anno 2005 bijna volledig gedigitaliseerd: van cd’s tot dvd’s en mp3’s. jaren geleden. Maar net als bij Asterix en Obelix verzet nog één  HiFi-ondernemer zich succesvol met hand en tand tegen de alom tegenwoordige bits & bytes. DJ’s en geluidsenthousiastelingen dragen de Nederlander Aalt Jouk van den Hul op handen. De zwarte magiër op het gebied van elementen en kabels.

Achterlopen, column door Rene van Es  
Ik ben een positief gestemd mens. Die graag vooruit ziet. Nieuwe technieken onderzoekt en als ze voldoen aan verwachtingen ook omarmt. Geen trensetter en early-adaptor, eerder een kritische consument die graag mooie dingen koopt, zich daarmee omringt en ze naar hartelust gebruikt.


Hi-Visit

Expert Roosendaal
“Expert, daar word je wijzer van” schiet me door het hoofd en eerlijk is eerlijk, ik word een beetje verward  als ik de ruime zaak binnenloop. Wie zou kunnen bevroeden dat in dit ruime pand de serieuze audio een prominente plaats heeft ingenomen temidden van een groot assortiment aan vrieskisten, ijskasten, stofzuigers en strijkbouten?


Software

Liz Durrett – The Mezzanine (CD)
Alban Berg - Wozzeck (DVD-muziek) 
IsoMike Test2005B (Test SA-CD) 
The Thelonius Monk Quartet with John Coltrane (Vinyl)  
Prokofiev (Vinyl)  

MERK

EDITORS' CHOICE